AktualitySamospráva

Plánovaná zátarasa „na výpadovke“ zo ZM nebude

poradna

Dňa 9. mája 2011 primátor Peter Lednár a Miroslav Kráľ, predseda okresného centra KDH Zlatých Moraviec, začali konať v závažnej situácii, ktorá vznikla chaotickým rozhodnutím, resp. tichým odobrením bývalého vedenia Zlatých Moraviec, pri odsúhlasení nie šťastného riešenia investičnej akcie „CESTA I/65“ (Nitra-Hronský Beňadik).

S výstavbou a prestavbou tohto úseku cesty, súviselo obmedzenie dopravy v tom zmysle, že ak by sa pokračovalo podľa pôvodne odsúhlaseného projektu, cestou okolo horného kostola na poslednej križovatke za mestom, by ste sa márne snažili odbočiť na Novú Baňu, či Banskú Bystricu.

Pre naše mesto by to znamenalo obrovský dopravný kolaps.

Je dosť ťažké dlhodobo chystanú a naplno už rozbehnutú investičnú akciu pozastaviť v poslednej fáze pred jej dokončením. To sa ale podarilo.

Keďže Mesto Zlaté Moravce ani po počiatočných rokovaniach s kompetentnými inštitúciami neustúpilo od svojich argumentov k žiadosti na úplné zastavenie projektu na spomínanom úseku, nasledovalo rokovaní a stretnutí ďaleko viac, počnúc cez Okresný dopravný inšpektoriát až po Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja.

Dnešným dňom, 19. augusta 2011 padlo na Krajskom dopravnom inšpektoriáte v Nitre konečné rozhodnutie ministra Jána Figeľa. Pôvodná križovatka a cesta na Banskú Bystricu a naopak, z tohto smeru do Zlatých Moraviec, je zachránená.

Úľava nielen pre podnikateľov, ktorí prví „volali“ o pomoc primátorovi, ale i pre mesto a všetkých obyvateľov v ňom žijúcich.

Rozhodnutie nadobudlo okamžitú platnosť s tým, že zásahy do terénu, ktoré sa stihli začať robiť ešte podľa pôvodnej projektovej dokumentácie, sa musia dať čo najskôr do počiatočného stavu.

Do dvoch rokov sa pripraví nový projekt a investičná akcia sa tak dokončí k spokojnosti všetkých zainteresovaných strán.

-lr-

[hr]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button