AktualityŠkolyŠport

Školský pohár prišiel podporiť aj Miňo Stoch.

poradna

Žiaci Základnej školy na Pribinovej ulici sa v dňoch 6. až 8. júna zúčastnili na celoslovenskom finále Školského pohára v Nitre – vo futbale mladších žiakov.

Trojdňovú akciu pre našich športovcov pripravil Slovenský futbalový zväz. Prvý deň sme sa ubytovali, navečerali a dostali pokyny na porade vedúcich družstiev. Druhý deň ráno sme odišli na štadión FC Nitra a strávili sme tam celý deň. Tu sa zišlo 16 chlapčenských a 16 dievčenských družstiev z celého Slovenska. Boli sme zaradení do skupiny ,,E“. Prvé postupové boje o každú loptu a každý kúsok ihriska začali až poobede.

Našu skupinu sme vyhrali a postúpili sme do štvrťfinále, kde nás čakal favorizovaný Trenčín. Náš postupový zápas začal až v piatok 13:25, kde sme prehrali so silnejším súperom. Naši protihráči postúpili až do finále, tam sa stretli s výborne hrajúcimi hráčmi z Trnavy, ktorí sa stali aj celkovými víťazmi Školského pohára. Výborne pripravená akcia, so sprievodným programom, ponúkla futbalové vyžitie nielen hráčom, ale všetkým, ktorí majú radi futbal a počas troch dni prišli na FC Nitra. Chlapcov prišiel podporiť a pozdraviť slovenský reprezentant Miroslav ,,Miňo“ Stoch.

Niekoľko hodín sedel za stolom a neúnavne sa podpisoval na klubové i reprezentačné podpiskarty, tričká a kopačky. Odfotografoval sa so všetkými družstvami a pri slávnostnom otvorení turnaja stál po boku nitrianskeho primátora Jozefa Dvonča. Naši žiaci predviedli disciplinovaný výkon, spojený s peknou kombinačnou hrou. Po prehratom štvrťfinálovom zápase som videl v ich očiach sklamanie, ale nebol na to ani najmenší dôvod. Zo všetkých prihlásených škôl , viac ako 1000 z celej SR, sa naši chlapci umiestnili v skupine na 5. až 8. mieste. Pohár, diplom a spomienkové predmety im prišiel osobne odovzdať prezident SFZ Ján Kováčik, ktorý osobne zablahoželal všetkým účastníkom turnaja. V ten podvečer určite prekonal rekord v podávaní rúk.

Všetci sme na našich chlapcov z Pribinky hrdí, veď bojovali za nás. Som presvedčený o tom, že už aj v Galante, vo Vranove nad Topľou, v Bratislave a v Trenčíne vedia, kde sú Zlaté Moravce a akých majú šikovných futbalistov.

[nggallery id=229]

Mgr. Tomáš Herda

foto: Mgr. Ivona Gáliková

[hr]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button