AktualitySamospráva

Poďme spoločne „odpolitizovať“ Tekovské noviny

poradna

Vážení občania a všetci verní čitatelia Tekovských novín!

Dva roky vo svojej funkcii primátora ubehli ako voda. Počas týchto rokov som sa k Vám prihováral, svoju prácu prezentoval a „bojoval“ za rozvoj nášho mesta v rámci svojich vízií a predstáv za okolností a podmienok aké boli. Snažil som sa Vás rôznymi spôsobmi o nich informovať a pomenovávať tak ako som ich vnímal.

Ako primátor mesta Zlaté Moravce som sa zúčastnil 20. zasadnutí Mestského zastupiteľstva a spoločne s pomocou poslancov som chcel veľmi veľa vecí zmeniť, usmerniť a presadiť. V mnohých prípadoch sa mi to však nepodarilo, pretože podporu, v ktorú som veril som nedostal.

Nikdy to však nevzdám a budem aj naďalej svoje záujmy ako aj záujmy Vás občanov ďalej presadzovať.

Čo ma však mrzí najviac, je demotivácia zamestnancov Mesta, ktorí k svojej práci pristupujú zodpovedne a vykonávajú ju najlepšie ako vedia za podmienok, v ktorých existujú. Ani raz som sa nestretol s odpoveďou ako sa niečo nedá urobiť a ak bolo a je potrebné pracovať cez pracovný čas, moji ľudia tu vždy ochotne zostávajú a svoju prácu si nosia aj domov. Ak je ale výsledkom ich úsilia zmarenie ich práce a tá „zbytočná“ práca necháva stopy aj v ich rodinných vzťahoch, je mi to ľúto.

Svojimi veľakrát neuváženými krokmi robíte v ľuďoch pocity, ktoré sa dajú dať len do slov… neváženie si akejkoľvek práce všetkých zamestnancov. Ak si myslíte, že ich povinnosťou je len ohnúť chrbát, zaťať zuby a vyplakať more sĺz, ktoré sa za tým všetkým skrývajú, mýlite sa. Ja som všetkým neskutočne vďačný a poďakovať im je mi veľkou cťou.

Na každom zasadnutí Mestského zastupiteľstva sú „pretriasané“ Tekovské noviny. Ak neberiem do úvahy minulé volebné obdobie predo mnou, v ktorom sa noviny rovnako riešili, k dnešnému dňu to bolo presne dvadsať krát za dva roky.

Tak ako si vážim prácu každého jedného svojho zamestnanca, prizerám sa s ľútosťou aj na útoky a obvinenia redakcie, ktorým musí ich šéfredaktorka čeliť.

Preto som sa z pozície primátora, osoby zodpovednej za obsah novín ako vydavateľ a štatutár Mesta Zlaté Moravce rozhodol, že Vám splníme požiadavku o „odpolitizovanie“ Tekovských novín tak, ako to bolo už v niekoľkých vydaniach predtým a aj v tom poslednom desiatom. Nerozumiem prečo sú vraj moje vyjadrenia politické, keď nie som členom žiadnej politickej strany. Ťahanie politiky do našej samosprávy je podľa môjho názoru v záujme oficiálnych členov politických strán, ktorí sa aj pod uznesenia nepodpisujú jednotlivo, ale sa skrývajú pod poslanecké kluby ako vo veľkej politike.

Noviny v tlačovej forme budú odľahčené, pozitívne a bez trápenia a poťahovačiek, ktoré sa na tých pár stranách aj tak do slov nedajú dať. Vyvážením tu vždy bol a bude informačný portál  www.zlatemoravce.info, na ktorom sú informácie vždy čerstvé, z prvej ruky a na ktorom má každý možnosť zareagovať a rovnako prispieť svojím názorom a článkom.

Všetkým zamestnancom Mesta patrí ešte raz moja obrovská vďaka za ich prácu, lebo len ten môže Vašu prácu oceniť, kto to všetko s Vami zdieľa, kto vie čo sa za ňou skrýva a kto ju sleduje.

Vám patrí aj moja dôvera! Ešte raz ďakujem!

primátor mesta Zlaté Moravce Peter Lednár

[hr]
obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button