Aktuality

Sledujte nasledujúce dni našu stránku

poradna

Čitatelia Tekovských novín s nádejou čakali ako dopadne rozhodnutie poslancov o zrušení alebo ponechaní mestského periodika Tekovské noviny.

Na vysvetlenie využitia videoankiet na zasadnutiach Mestského zastupiteľstva:

Anketa vyrobená našou redakciou pre záchranu Tekovských novín tak ako ostatné ankety, ktoré do veľkej miery zavážili pri rozhodnutiach poslancov, sa vyrábajú z jedného jediného dôvodu. Rokovací poriadok Mestského zastupiteľstva v Zlatých Moravciach (mimochodom schválený Mestským zastupiteľstvom), neumožňuje vystúpenie občanov a nedáva priestor pre ich názory, ak by chceli ovplyvniť konečné rozhodnutie a mienku jednotlivých poslancov. Tieto ankety vyrábame hlavne preto, aby sa aj bežnému občanovi dala možnosť ešte skôr ako sa rozhodne za neho a bez neho na vyjadrenie svojho vlastného názoru, no bohužiaľ len z premietacieho plátna. Pretože sa k slovu dostávajú až na záver zasadnutia. Výnimkou bolo to posledné, ktoré sa konalo v Prílepoch a na ktorom občania dôrazne žiadali o udelenie slova. Dôsledkom bola niekedy až ostrá výmena názorov, ktorá však svoj účel splnila vďaka tomu, že priestor dostali „obe“ strany.

Vráťme sa však k Tekovským novinám. Jednou z podmienok poslancov, na ktorú sa poukazovalo, bolo odpolitizovanie týchto novín. Keďže sa za „politikou“, ktorá sa niektorým poslancom nepáčila  skrývali… citujem poslanca Pavla Petroviča: „výlevy primátora“, ďalšie číslo novín vyšlo bez spomenutej „politiky“ a v tomto duchu sa budeme snažiť noviny aj udržať. Ak je politikou predostrenie nápadov primátora, vysvetlenie jeho konania, reakcie na zmarené ciele a  obhajoba jeho zámerov, potom čo je hlasovanie v prospech jednotlivca politickej strany, ktorý sa v konkurenčných médiách netajil svojim „protilednárovským“ postojom z princípu a „bez servítky“ sa vyznal z osobnej „pomsty“? Má takéto správanie niečo spoločné s pomocou ľuďom, ktorých „politika“ nezaujíma?

Toto konštatovanie už nechajme na našom čitateľovi a na každom občanovi tohto mesta.

Do redakcie prichádza čoraz viac listov ako reakcií na situáciu, ktorá v meste vládne s prosbou zverejnenia. V rámci svojich možností sa budeme snažiť tieto prosby plniť a postupne zverejňovať na webe.

Keďže sme do dnešného dňa neobdržali ani jednu prosbu o zverejnenie svojho názoru ani jedného poslanca a ľudí, ktorí sa cez to všetko cítia byť poškodení našou redakciou, očakávame, že sa po dvoch rokoch zapoja do diskusie, ktorá je vždy otvorená v rámci komentárov pod jednotlivými článkami.

Ďalšie nasledujúce dni si na našej stránke môžete prečítať príspevky od občanov, ktorí sa pre obmedzené možnosti redakcie nedočkali zverejnenia v novinách.

Za opomenutie stojí aj príspevok bývalej primátorky. Preto sledujte našu stránku aj ďalšie dni!

Ľ. Rosinská

[hr]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button