AktualityŠport

Futsal na mestských športoviskách

poradna

www.zlatemoravce.info

Vyjadrenie k článku zverejneného na nemenovanom internetovom portáli, ktorý dňa 18. januára tohto roku zverejnil článok „Domáci hráči na futsalovom turnaji na jednotku: A mesto? Hádže im polená pod nohy“.

Za Mestský podnik MSKŠ – športoviská, a tým aj za Mesto Zlaté Moravce, požiadal Ivan Horvát  ešte v deň zverejnenia článku redakciu o nápravu a následnú možnosť vyjadrenia druhej strany. Napriek tomu do dnešného dňa nebola z ich strany vykonaná žiadna náprava a vzhľadom k tomu, že spravodajský portál do dnešného dňa nereagoval na žiadosť o ňu zo strany poškodeného (v tomto prípade Mesta), dáva priestor tomuto vyjadreniu naša redakcia, v plnom znení:

“Vážená redakcia, dňa 18.1.2013 som si prečítal na Vašom spravodajskom portáli článok, ktorý už  v samotnom názve, ale i v obsahu, stavia mesto Zlaté Moravce a Mestský podnik (MSKŠ) do zlého svetla. Musím konštatovať, že tento článok je prinajmenšom neobjektívny a výroky v ňom sú nepravdivé a zavádzajú čitateľa.

V článku sa píše, že mesto a mestský podnik absolútne nespolupracovali s organizátormi futsalového turnaja o Pohár primátora (že sa nekúrilo, nebola teplá voda na sprchovanie, neboli k dispozícii šatne, bufet, atď.). Tieto argumenty sa nezakladajú na pravde! Len na vysvetlenie, na tomto turnaji sa v našej hale v jeden deň vystriedalo cca 11 futsalových mužstiev, čo činí cca 130-150 športovcov. Čo sa týka teplej vody na sprchovanie, pri takomto množstve športovcov nebolo možné zabezpečiť všetkým dostatok teplej vody, pretože kapacita nášho elektrického bojleru je 50 l (hracia doba zápasov bola 20 min.). Za taký krátky čas sa voda neohriala na požadovanú teplotu a množstvo. Čo sa týka kabín, naša hala disponuje so šiestimi šatňami a všetky boli k dispozícií hráčom, navyše sme uvoľnili ešte jednu kanceláriu, ktorá slúžila ako šatňa (bolo tam mužstvo Saints). V článku bolo uvedené, že organizátor nemal k dispozícii bufet, čo nie je pravda, pretože sme mu dali veľkú zasadačku s kapacitou 50 miest, kde sa športovci v pohode mohli občerstviť. Jediné čo mal p. Cimmermann pravdu, bolo to, že v hale bolo chladnejšie ako zvyčajne (nakoniec som sa za to ospravedlnil aj spoluorganizátorovi p. P. Králikovi), z dôvodu poruchy na plynovom kotly, hoci sme sa snažili asi 2 hodiny o jej odstránenie, nakoniec k tomu musel byť prizvaný až odborný pracovník (totižto v termíne turnaja v našom podniku bola celozávodná dovolenka, ako každý rok).

Tesne pred ukončením turnaja sme spolu s pánom primátorom mesta Ing Petrom Lednárom prešli všetky priestory (šatní, bufetu, soc. zariadení atď. ), po čom pán primátor skonštatoval, že vytvorené podmienky na odohratie turnaja boli dobré.

V uvedenom článku sa píše, že niektoré futsalové mužstvá zvažujú odchod do Vrábel, čo tiež nie je pravda. Dňa 20.1.2013 prebiehalo ďalšie kolo futsalovej ligy, na ktorom sa mi z desiatych mužstiev, desať písomne vyjadrilo, že absolútne neuvažujú o odchode do Vrábel. Deväť mužstiev z desiatych sa písomne vyjadrilo, že sú spokojní s organizáciou a podmienkami súťaže.

Vážená redakcia, Váš článok bol neobjektívny a výroky pána Cimmermanna boli nepravdivé, preto som pokladal za povinnosť dať veci na pravú mieru. Preto Vás žiadam, aby ste moje vyjadrenie k článku uverejnili na vašom webovom portáli. A ešte Vás prosím o jedno, ak budete v budúcnosti zverejňovať články podobného typu, aby ste požiadali aj druhú stranu o vyjadrenie, pretože zbytočne dochádza k dezinformácii čitateľa a poškodenia dobrého mena Mesta a mestského podniku. Aj niektorí zúčastnení hráči a diváci boli prekvapení z neobjektívnosťou tohto článku.

S pozdravom Ivan Horvát, ved. divízie športu.”

Na to, aby naša redakcia nebola obvinená, že priestor druhej strane nedáva, oslovený bol aj predseda futsalovej ligy Michal Cimerman, ktorý vyjadrenia k zlej organizácii poskytol. V ten istý deň publikovania článku nám reagoval, že pre neho je to už stará vec, ku ktorej sa nemieni vracať. Následne na to i tak povedal, že jeho nespokojnosť pretrváva, svoj názor nemení a reagovať na to už nebude.

-lr-

[hr]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button