AktualityPre detiŠport

Prvou Tanečnou show na ľade v spojení s karnevalom sa slávnostne ukončila predĺžená zimná sezóna

poradna

 www.zlatemoravce.info

Ukončenie zimnej sezóny v Zlatých Moravciach bolo 16. marca 2013, kedy Mesto Zlaté Moravce usporiadalo „Tanečnú show na ľade“ pre ľudí všetkých vekových kategórií. Všetci  prítomní, ktorí sa v toto popoludnie postavili na ľad, si mali možnosť vyskúšať súťažnú atmosféru a predviesť počas hudobného doprovodu kúsok svojho korčuliarskeho umenia. Takáto forma prezentovania svojich amatérskych korčuliarskych skúseností s využitím kostýmu, je tancom na ľade. Každý súťažiaci súťaž zvládol, či už humorne, športovo, esteticky natoľko, že sa vytvorila skvelá atmosféra, ku ktorej prispeli aj diváci, ktorí prišli súťažiacich povzbudiť. Po úvodných slovách primátora mesta Petra Lednára a jeho prejavu podpory k výkonom súťažiacich, otvorila podujatie riaditeľka súťaže Andrea Hitková zahrievacím kolom, počas ktorého sa skúšali rôzne pohyby rukami a nohami. O hudobnú produkciu a moderovanie sa staral Lukáš Belica. Medzi súťažiacimi nechýbali deti, dospelí a najmä oteckovia a súťažila aj samotná riaditeľka súťaže v kostýme „ruskej Máši“. Zaujímavé kostýmy na ľade boli – anjelik, indiánka, hasič, hokejista, motýlik, Španielka, princezná, Vikingský škriatok, čarodejnica, zajačik, vodník, supermanka, ironmen a mnoho ďalších. Všetci súťažiaci predviedli skvelé výkony, ktoré pozorne sledovala porota v zložení: Mgr. Švecová Kristína (trénerka pozemných hokejistiek), Ing. Košelová Kristína (cvičiteľka Zumby), Marián Košút (športové potreby) a  primátor mesta Zlaté Moravce Ing. Peter Lednár, CSc.

Súťažilo sa v 4.kategóriách, najlepšie výkony boli ocenené medailami, diplomom a vecnou cenou. Počas porady, kedy porota musela rozhodnúť o ocenení najlepších, súťažiaci mali možnosť využiť ľadovú plochu poslednýkrát.

V prvej kategórii  súťažili deti MŠ- malé hviezdičky.

1.miesto – Peťka Minárová (anjelik)

2.miesto – Ninka Orságová (indiánka)

3.miesto – Anabelle Desport-Páleniková (španielka)

V druhej kategórii súťažili deti ZŠ 1.-4.ročník:

1.miesto – Miško Minár  (hasič)

2.miesto – Adam Stolár- Sofia Stolárová ( hokejista+princezná)

3. miesto – Nina Horňáková (motýlik)

V tretej kategórii súťažili deti ZŠ 5.-9.ročník:

1. miesto – Alexandra Chrenová (vodník)

2.miesto – Robo Rakovský

3.miesto – Piťo Kostolánsky

V štvrtej kategórii súťažili dospelí:

1. miesto – Denisa Páleníková (španielka)

2. miesto – Zuzana Orságová

3.miesto – Markéta Stolárová (čarodejnica)

Ocenení boli aj ďalší tanečníci, ktorí rovnako zaujali porotu a z vecných cien sa tešili aj – Lukáš Matejko, Adelka Matejková, Dávidko Kanyicska, Kristián Kanyicska, Beátka Mokrá, Naďa Kitková, Dafné Desport-Páleniková, Peťko Gajdoš, Laura Briešková, Soňa Čomorová,  Zuzana Orságová, Lívia Boboková, Ľubomír Báťa, Pavol Králik a Soňa Ondriašová.

Po ocenení všetkých nastala špeciálna úloha pre primátora, aby rozhodol, kto dostane Špeciálnu primátorskú odmenu za najlepší tanečný výkon a kostým. Rozhodnutie padlo a dar, ktorým bol DVD-prehrávač od firmy Profi Elektro- Euronics, osobne odovzdal primátor Peter Lednár Denise Pálenikovej a celej jej zúčastnenej rodinke, pretože všetci prišli v španielskych kostýmoch a všetci sa do súťaže aj aktívne zapojili.

Celé podujatie sa nieslo v humorno – tanečnej atmosfére plnej radosti, ktorú našťastie nepokazili ani pády na ľadovú plochu.

Za uskutočnenie tohto podujatia patrí veľké poďakovanie Mestu Zlaté Moravce v spolupráci s Technickými službami a sponzorom tohto podujatia, ktorí prispeli krásnymi a hodnotnými cenami a to: , Profi Elektro Euronics, Ozon Centrum, Repromix, Športové potreby Marián Košút, Lekáreň Iris a Aerobikový klub ZM.

Ukončenie tejto zimnej sezóny môže byť pekným motivačným príkladom k tomu, ako spojiť ľudí rôzneho veku v jednej súťaži a zároveň povzbudením k účasti ďalšieho pokračovania Tanečnej show na ľade budúce zimné obdobie.

Malý návrat do histórie:

Prvými klziskami boli samozrejme zamrznuté rybníky a rieky.Prvé umelé klzisko bolo postavené už v roku 1876 v Londýne(Chelsea) a výstavba ďalších umelých klzísk bola rozhodujúca pre nasledujúci rozvoj tohto športu. Korčuľovanie je jazda na korčuliach po ľadovej ploche s cieľom vyvolať športový, estetický zážitok. Kostýmy sú ovplyvňované charakterom programu a voľbou hudobného sprievodu.

Výstavba zimného štadióna v Zlatých Moravciach začala koncom 70. rokov. Umelá ľadová plocha a budova pre hokejistov a korčuľujúcu verejnosť, boli odovzdané do prevádzky v roku 1981. Od toho času má aj verejnosť mesta Zlaté Moravce možnosť korčuľovať, pričom korčuľovanie je nielen druh športu ale zároveň aj krásneho umenia.

-red-

[nggallery id=362]

VIAC FOTO NA FACEBOOKU

[hr]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button