Aktuality

Hodnotiaca členská schôdza zrakovo postihnutých a tých, čo žijú v tme

poradna

www.zlatemoravce.info

Hovorí sa, že oči sú bránou do duše, ale čo, ak sa táto brána pod ťarchou zdravotných problémov privrie, alebo dokonca úplne zavrie?

Práve ľudia s problémovým zrakom, ktorí sú stále aktívni a optimistickí a sú členmi Únie nevidiacich a slabozrakých Slovenska (ÚNSS), Základnej organizácie č. 7 – Zlaté Moravce, sa v pondelok 15. apríla stretli v Dennom centre z príležitosti Hodnotiacej členskej schôdze. Schôdzu otvorila a všetkých privítala predsedníčka Matilda Zemanová. Uvítanie patrilo nielen členom, ale aj prítomnému primátorovi Petrovi Lednárovi a za ÚNSS Josefovi Zbranekovi. Program v sebe zahŕňal voľby komisií (mandátovej, návrhovej), správu o činnosti za rok 2012, správu o hospodárení za rok 2012, kontrolnú správu, plán činností na rok 2013, rozpočet na rok 2013, príhovory, vystúpenie zástupcu KS ÚNSS, vystúpenie hostí, správu mandátovej komisie, diskusiu, uznesenie a záver.

„Ja si nájdem vždy pre vás čas, aj pre všetkých akokoľvek zdravotne postihnutých, lebo do toho štádia dospejeme všetci,“ odznelo z úst primátora, po ktorom sa k prítomným prihovoril Josef Zbranek. Medzi iným spomenul v mene predsedu ÚNSS Branislava Mamojku, že predchádzajúci rok priniesol do činnosti niekoľko noviniek, ktoré sa už začali alebo v krátkom čase začnú realizovať. Schôdza prebehla v priateľskom duchu a dobrej nálade.

Pristupujme k sebe zodpovedne a nepodceňujme akékoľvek náznaky zhoršenia zdravotného stavu, očí a zraku nevynímajúc.

M. Petrovičová

Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska (ÚNSS) je občianske združenie, ktorého členmi sú ľudia so zrakovým postihnutím, ich priaznivci, priatelia a rodičia nevidiacich a slabozrakých detí.

Trvalým cieľom ÚNSS je obhajoba, podpora a uplatňovanie práv osôb so zrakovým postihnutím, rozvoj podmienok pre rovnosť príležitostí a spoločenské začleňovanie, prevencia a odstraňovanie diskriminácie a bariér všetkého druhu na základe zrakového postihnutia.

Činnosti ÚNSS majú široký záber súvisiaci s existenciou negatívnych dôsledkov zrakového postihnutia vo všetkých oblastiach života.

Informácie poskytla Matilda Zemanová

[nggallery id=382]

[hr]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button