Aktuality

Kto je za to zodpovedný za takýto stav v meste Zlate Moravce?

poradna

Zdá sa, že kosenie trávy v meste Zlaté Moravce v tomto roku zlyháva na celej čiare. Keď sme začiatkom mája v našom príspevku upozornili na to, že ľudia si začínajú kosiť trávu sami, a to bol ešte len začiatok jarnej trávovej sezóny, ani sme netušili, že situácia dospeje až do kritického stavu.

„Občania ma doslova denne bombardujú otázkami, čo sa vlastne v meste robí, lepšie povedané nerobí, keďže v niektorých častiach mesta ľudia nemajú okolo svojich domov skosené ani steblo trávy,“ povedal nám na margo neúnosnej situácie primátor nášho mesta Ing. Peter Lednár, CSc.

Žiadosti na kosenie trávy sa mu zbiehajú na stole z rôznych kútov mesta, občania mu telefonujú, mailujú, píšu na facebook, osobne chodia prosiť na úrad, alebo posielajú listy. Najnovšie sa v jeho korešpondencii objavila aj prosba pani Evy Sládekovej zo sídliska Žitava.

„Vážený pán primátor. Dovoľujem si Vás osloviť z dôvodu kosenia sídliska – Žitava v našom meste. Nakoľko sa opakuje táto situácia každý rok, prosím Vás o pomoc. Trávnaté plochy okolo činžiakov sú zarastené a neviem kedy dôjde ku koseniu. Tieto sú už zarastené rôznymi trávami, ktoré kvitnú a nemusím písať aké robia veľké problémy alergikom, keď sa kosia neskoro. Centrum mesta je pekné a starostlivo udržiavané, ale podotýkam, že udržiavanie trávnatých plôch (ak sa to dá ešte niekde nazvať trávnaté plochy) nie je zaujímavé, prípadne kým príde k jeho koseniu, trvá to veľmi dlhý čas. Ak budete taký láskavý, viem, že máte na starosti dôležitejšie veci, ale nakoľko sa toto rok čo rok opakuje, prosím Vás o vyriešenie tejto situácie,“ uvádza sa v liste. V podobnom duchu by sme mohli pokračovať priložením ďalších žiadostí o kosenie. Na viacerých miestach si už ľudia okolo domov začínajú skutočne kosiť trávniky sami. Teda najmä tam, kde obyvateľom nášho mesta záleží na tom, ako to tu vyzerá.

Pri tejto príležitosti by možno neškodilo položiť si aj otázku, kto za takýto stav nesie zodpovednosť. Samozrejme každý sa obracia iba na primátora, lebo práve tu ide o inštanciu, ktorá je ochotná a snaží sa veci riešiť. Bez podpory zo strany zastupiteľstva to však vôbec nemá ľahké. Aj samotné problémy s kosením už mohli byť minulosťou, keby poslanci súhlasili s primátorovými návrhmi na prijatie úveru, čím by sa našli peniaze aj na kosenie, ale čo je dôležitejšie, keby súhlasili s návrhom, ktorý pán primátor predložil mestskému zastupiteľstvu ohľadom personálnych zmien, teda s odvolaním pána Tomajku z funkcie riaditeľa mestského podniku Záhradnícke služby. Ako iste všetci viete, práve on má leví podiel na zlej finančnej situácií a exekúciách, ktoré boli na tento podnik uvalené.

Primátor nášho mesta sa nedávno zúčastnil na prestížnom podujatí Dni vína v Nemčiňanoch. Keď pred kultúrnym domom vystúpil na novučičkú asfaltovú cestu, v nemom úžase si položil otázku, ako je možné, že na dedinách toto ide a u nás nie? Aj na toto sa prosím pýtajte našich poslancov.

 -siv-

[hr]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button