Aktualityi-BusinessSamospráva

Podnikatelia z Ruska možno prídu aj do Zlatých Moraviec

poradna

Je celkom možné, že podnikatelia z Ruskej federácie si v Zlatých Moravciach už čoskoro začnú podávať kľučky. Po májovej návšteve veľvyslanca Ruskej federácie v Slovenskej republike Pavla Kuznecova v Zlatých Moravciach zavítali následne 26. júna na pôdu nášho mesta obchodní zástupcovia Aleksander Parshakov z Obchodného zastupiteľstva Ruskej federácie v Slovenskej republike a jeho poradca Evgenyi Guňko.

„Išlo čisto o pracovné stretnutie, kde sme našich hostí informovali o možnostiach podnikania v našom priemyselnom parku. Predstavili sme im najmä víziu využitia v súčasnosti poloprázdnych priestorov po bývalom Calexe. Sú tam vybudované inžinierske siete a hlavne multifunkčné haly. Okrem toho, Zlaté Moravce majú celkom dobrú polohu čo sa týka dopravnej infraštruktúry tak po železnici, ako aj po novovybudovanej rýchlostnej ceste. Predstavili sme im tiež možnosti rozvoja turistiky, športu a kultúry, a v neposlednom rade sme ich pozvali na oslavy 900. výročia prvej písomnej zmienky o Zlatých Moravciach, ktoré budú v dňoch 27. a 28. septembra,“ povedal nám po stretnutí primátor nášho mesta Ing. Peter Lednár, CSc.

Rusko je obrovská krajina, s oveľa väčšími mestami ako sú Zlaté Moravce. Podľa Aleksandra Parshakova problémom nie je vzájomná vzdialenosť, ako skôr skutočnosť, že Slovensko je pre takú obrovskú krajinu akou je Rusko veľmi malým obchodným trhom. Napriek tomu prisľúbil, že sa pokúsi nazrieť do zásobníka svojich kontaktov a posunúť ich ďalej. Výhodou totiž je, že Slovensko môže bez akýchkoľvek colných bariér obchodovať v rámci celej Európskej únie.

Ako jednu z možností vzájomného podávania si informácii do Ruska a späť naznačil aj cestu spolupráce s agentúrou Sario. Za ďalšiu obrovskú výhodu získavania priamych kontaktov medzi podnikateľmi považuje augustové výstavy Agrokomplex v Nitre, kde práve Ruská federácia máva svoje pravidelné obchodné zastúpenie.

Primátor sľúbil, že o stretnutí a výsledkoch rozhovorov bude informovať aj zlatomoraveckých podnikateľov.

-s-

[nggallery id=450]

[hr]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button