AktualityChyzerovce

Najlepší guláš bol z jeleňa a muflóna

poradna

 www.zlatemoravce.info

Súťaže vo varení gulášu sa pomaly stávajú prestížnou záležitosťou mnohých obcí. V mestskej časti Zlatých Moraviec v Chyzerovciach zorganizovali v sobotu 29. júna už tretí ročník tohto podujatia. Tentoraz bola súťaž výnimočná najmä v tom, že tu vlastne rozvoniaval sväto Petrovský a sväto Pavlovský guláš, keďže podujatie vyšlo presne na Petra a Pavla. Do súťaže o najlepší guláš sa zapojilo pätnásť družstiev.

Na stoloch všetkých súťažiacich sa spočiatku usilovne krájala predovšetkým cibuľa a zemiaky, miešali sa rôzne druhy mäsa a najmä všetci usilovne prikurovali pod kotlíkmi.

„Ten náš bude určite jedinečný,“ dušovali sa viacerí z nich. Recepty však zostávali viac-menej tajomstvom. Avšak iba do chvíle, kým prišlo k samotnému vyhodnoteniu súťaže. Potom sa už všetci chválili svojimi kulinárskymi schopnosťami. Tie však takmer bez problémov odhalil predseda súťažnej komisie Milan Kollár, ktorý tento ročník označil za najvydarenejší, najkvalitnejší a najvyrovnanejší. Takže porota to mala pri rozhodovaní veľmi ťažké. Povedal, že tí, ktorí sa neumiestnili sa nemôžu ani hnevať, lebo ani jeden guláš nebol taký, aby sa nedal zjesť.

Prítomných pozdravil aj primátor mesta Peter Lednár. Všetkým sa poďakoval za hojnú účasť na tomto podujatí a s väčšinou súťažiacich sa pozdravil aj osobne na ich jednotlivých stanovištiach.

Odborná porota napokon určila nasledovné poradie.

Tretie miesto prisúdili gulášu pripravenému tímom Jána Drahoša a Vlada Krúpu, druhé miesto určili súťažiacim pod názvom Jaro a Jaro a z prvenstva sa radovali kuchári z Mas Expressu pod vedením Marcela Martinca z Chyzeroviec. Netajili sa tým, že jedinečnú chuť ich gulášu dodala divina z muflóna a jeleňa.

-s-

[nggallery id=449]


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button