AktualityChyzerovce

Kynológovia predviedli svoje štvornohé hviezdy

poradna

Dňa 24. augusta sa areál cvičiska v Chyzerovciach zaplnil „havkáčmi“, psíčkarmi, deťmi a širokou verejnosťou. Vyplynulo tak z príležitosti 2. ročníka Dňa otvorených dverí v Kynologickom klube v Zlatých Moravciach. V popoludňajších hodinách všetkých prítomných, vrátane primátora Petra Lednára, privítal predseda Jozef Paluška, ktorý od mikrofónu všetkých celým dňom sprevádzal. Súčasťou programu boli ukážky z výcviku psov (poslušnosť, „privolávačka“, odkladanie psa, aport, plazenie, základné pokyny, zvládanie prekážok). Za atraktívnu časť ukážky úzkej spolupráce psa a človeka bolo predvedenie cvikov obrany, kde pes vyhľadal a označil miesto úkrytu potenciálneho útočníka – človeka. Pre veľkých, ale aj tých najmenších, boli pripravené súťaže, ako je streľba zo vzduchovky pod dozorom „dospelákov“, hod granátom na cieľ, zhadzovanie plechovkovej pyramídy alebo si deti mohli odskúšať policajnú vestu, či poobzerať auto. Kryté posedenie vytvorilo útočisko pre prípad daždivého počasia a zároveň ponúkalo menšie občerstvenie. V areáli predvádzali úspechy pravidelného výcviku (každú nedeľu od 9.30 h na „cvičáku“ v Chyzerovciach) majitelia psov rôznych druhov plemien, preto pokiaľ prítomných nejaký konkrétny psík očaril (ako mňa bulteriér menom Max), mohli sa s ním za povolenia majitelia zvečniť na fotografii. Tento deň nám ukázal, že puto medzi psom a jeho majiteľom je naozaj silné. Pokiaľ psíkovi venujete dostatok času a pozornosti, ten vám to vráti svojou psou „láskou“ a vernosťou niekoľkonásobne späť.

V prípade, že patríte medzi tých, ktorí uvažujú nad tým, že si do domácnosti zadovážia ďalšieho, konkrétne štvornohého člena rodiny, dávam do pozornosti krásnych, milých a po pohladení túžiacich psíkov, ktorí sú umiestnení v Zlatomoraveckom útulku (aktuálne okolo 60 psíkov). Určite si tam nájdete práve toho svojho.

M. Petrovičová

[hr]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button