AktualityPre detiŠkoly

Mestské tábory Centra voľného času v Zlatých Moravciach, školský rok 2012/2013

poradna

Centrum voľného času v Zlatých Moravciach zorganizovalo počas letných prázdnin tri turnusy mestského tábora. V prvom turnuse, ktorý sa konal v čase od 1. júla 2013 do 4. júla 2013 sa tábora zúčastnilo 27 detí, v druhom turnuse od 8. júla 2013 do 12. júla 2013 to bolo 36 detí, v treťom turnuse od 5. augusta do 9.augusta 2013 bolo 28 detí. Mestský tábor pripravili a deťom sa venovali pedagogickí pracovníci Centra voľného času Ing. Marián Kadlec, Mgr. Alena Tužinská, Bc. Dominika Obická a Bc. Nikoleta Szegényová.

Mestské tábory boli zamerané na celodenné výlety, oddych, rekreáciu, tvorivú činnosť, poznávanie, hry a zábavu. Program bol pestrý a atraktívny. Deti navštívili mnoho zaujímavých miest, poznávali prírodné a kultúrnohistorické pamiatky. V rámci celodenných výletov navštívili termálne kúpalisko v Chalmovej, Harmaneckú jaskyňu, sklárne vo Valašskej Belej, rázovitú obec Čičmany. Svoju zručnosť a tvorivú činnosť si deti vyskúšali v tvorivých dielňach v Arboréte v Tesárskych Mlyňanoch a v tvorivom centre v Banskej Štiavnici. V okolí Štiavnických Baní a na Počúvadle si mohli deti prezrieť prírodné tajchy.

V spolupráci s mestskou políciou boli deti informované na dopravnom ihrisku v Zlatých Moravciach o dopravných značkách a ich význame na pozemných komunikáciách, pričom si mohli vyskúšať nové bicykle.

Organizovali sme výlety do prírody na salaš Kostrín, kde sa mohli deti zabávať na prírodných preliezkach, kolotočoch, či opekať si a ísť sa pozrieť na ranč Babica so zaujímavou súkromnou zbierkou zvierat. Počas horúceho dňa sa mohli deti schladiť v krytej plavárni v Leviciach.

V priestoroch CVČ mali deti možnosť hrať loptové, počítačové a spoločenské hry, kresliť, súťažiť a zabávať sa. V závere turnusu sa deti zúčastnili filmového predstavenia v zlatomoraveckom kine MSKaŠ.

Obedy pre deti boli zabezpečené v školských jedálňach – v ZŠ na Mojmírovej ul. a v MŠ na Kalinčiakovej ul. v Zlatých Moravciach.

Mgr. Jozef Zlatňanský

riaditeľ CVČ

[hr]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button