Aktuality

Nelegálni migranti v chladiarenskom vozidle

poradna

NITRA – 22. 03. 2014: V piatok v nočných hodinách v obci Vráble nitrianski colníci pri kontrole kamiónu s chladiarenským návesom zistili, že v nákladnom priestore tohto vozidla sa nachádza 22 osôb neznámej národnosti. Vozidlo s návesom s bulharskými evidenčnými číslami malo podľa prepravných dokladov prepravovať viac ako 15 ton slnečnicového semena na kŕmenie vtákov. Nakoľko v tomto prípade išlo o podozrenie z nelegálnej prepravy migrantov, bol celý prípad postúpený na ďalšie konanie nitrianskym policajtom. 

V piatok 21.03.2014 colníci z Nitry počas kontroly motorových vozidiel spozorovali v obci Kalná nad Hronom kamión smerujúci na Nitru. Za účelom vykonania kontroly tohto vozidla bolo toto zastavené v obci Vráble na ulici Levická pri futbalovom štadióne. Pri kontrole colníci zistili, že ide o auto s chladiarenským návesom. Podľa predložených prepravných dokladov a faktúry mal vodič prepravovať pruhované slnečnicové semená na kŕmenie vtákov v množstve 15 400 kg. Nakoľko colníkom bolo podozrivé, že sa slnečnica preváža v chladiarenskom návese so zapnutým chladením, rozhodli sa tovar skontrolovať. Po otvorení návesu zistili, že okrem menšieho množstva prepravovaného slnečnicového semena je v aute aj 22 nelegálnych migrantov. Na základe týchto zistení privolali nitriansku políciu, ktorá v súčasnosti vykonáva ďalšie procesné úkony.

mjr. Mgr. Stanislav Pacher, hovorca Colného úradu Nitra, tel: +421 905 638 785,stanislav.pacher@financnasprava.sk


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button