Aktuality

Spoznajte svoju profesiu na Job Expo 2014 v stánku corobim.sk

poradna

Projekt „čo Robím“ občianskeho združenia Po škole ponúkne žiakom a študentom na 4.ročníku Veľtrhu práce Job Expo 2014 možnosť otestovať aplikáciu ,,Spoznaj svoju profesiu.” Pripravilo ju v spolupráci s Výskumným ústavom detskej psychológie a patopsychológie a má uľahčiť mladým ľuďom výber budúceho zamestnania. Po jej zverejnení bude užitočnou pomôckou žiakom, študentom, učiteľom, výchovným poradcom i širokej verejnosti.

,,Nová aplikácia zjednoduší výklad výsledkov a komplexne vyhodnotí odpovede respondenta. Pozývame všetkých účastníkov veľtrhu, aby sa zastavili v našom stánku v pavilóne M2 a zistili k akej profesii inklinujú,“ hovorí Zuzana Suchová, zakladateľka a manažérka projektu čo Robím (www.corobim.sk) OZ Po škole. Nie je to len psychologický test, ale aj hra, ktorá má pomôcť žiakom zorientovať sa vo svojich záujmoch a viesť ich k samostatnému vyhľadávaniu informácií o školách a povolaniach súvisiacich s oblasťami, v ktorých dosiahli najvyššie počty bodov. Metodika prispieva k formovaniu „obrazu o sebe,“ vedie žiakov k využívaniu internetu a printových médií na získavanie profesijných informácií. Je východiskom pri rozhodovaní o vlastnom kariérnom smerovaní, formulovaní krátkodobých a dlhodobých plánov. „Na testovanie máme k dispozícii veľkú dotykovú obrazovku ako aj tablety. Spoznajte s nami svoju vysnívanú profesiu počas Job Expo 2014,“ hovorí Z. Suchová. Projekt „čo Robím,“ ktorý zastrešuje OZ Po škole, ponúka na svojom webe www.corobim.sk online videoknižnicu povolaní. Ide o efektívny nástroj pre študentov, rodičov a školy, s ktorým môžu pracovať pri výbere ďalšieho štúdia, alebo povolania. Pre návštevníkov stránky sú tu k dispozícii motivačné videá, ktoré približujú jednotlivé profesie očami tých, ktorí ich denne vykonávajú. Víziou projektu je stať sa plnohodnotným partnerom pri poskytovaní informácií o budúcej kariére a prvým miestom, na ktoré sa mladí ľudia obrátia, keď sa začnú zaujímať o svoje budúce povolanie.

Linky na videá:

http://www.corobim.sk/video/veronika-beniakova/

http://www.corobim.sk/video/peter-baxa/

https://www.youtube.com/watch?v=XK4h6el3dOg

logo:

http://www.corobim.sk/downloads/logo.jpg


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button