AktualityŠport

Vyhodnotenie Slovenského Voltížneho Pohára za rok 2014

poradna

Voltíž sa bližšie špecifikuje ako akrobatické a gymnastické cvičenie na cválajúcom koni. V prvom rade však v sebe ukrýva lásku, vášeň a nadšenie ku koňom, ktoré sú základom k získaniu obojstrannej dôvery. Cvičenci splynú s temperamentom cválajúcich koní, čoho výsledkom je elegancia a krása tohto náročného a zároveň fascinujúceho športu.

Dňa 27. septembra sa v divadelnej sále MSKŠ uskutočnil Galavečer pri príležitosti Vyhodnotenia Slovenského Voltížneho Pohára 2014. Slávnostným večerom prítomných hostí zvučných mien úzko spätých s voltížom, rozhodcovský zbor, zástupcov Národného žrebčína Topoľčianky, primátora Zlatých Moraviec Petra Lednára, riaditeľku MSKŠ Simonu Holubovú, zástupkyňu MsÚ Zlaté Moravce Silviu Švajčíkovú, príbuzných, priateľov, známych a iných hostí od mikrofónu privítal a sprevádzal Boris Kodak (tréner voltíže v NŽ Topoľčianky). Nechýbalo ani opodstatnené a predovšetkým vrelé a úprimné poďakovanie všetkým sponzorom. Priebeh večera bol príjemne doplnený o fotofilm, ktorý nám svojou kolážou priblížil a zhodnotil voltížnu sezónu 2014 a o kultúrny program v podaní skvelého speváckeho vystúpenia Ivany Poláčkovej.

V mene Národného žrebčína Topoľčianky, ako aj Jazdeckého klubu pri Národnom žrebčíne v Topoľčiankach, sa k prítomným prihovoril aj predseda klubu Samuel Sokol, ktorý dal do popredia fakt, ako sa klub snaží v maximálnej miere podporovať voltíž, čoho príkladom je aj domáce voltížne oddelenie.

„Vážené dámy, vážení páni, milí “voltížaci”, dnes sa tu stretávame, aby sme oslávili úžasný šport – voltíž, aby sme ocenili úsilie tých najlepších spomedzi nás, aby sme aj takýmto aktom dodali mladým talentom elán i motiváciu pokračovať a zlepšovať sa až k vysnívaným métam. “V roku 2014 sa na Slovensku uskutočnilo päť pretekov Slovenského voltížneho pohára. Naši reprezentanti sa tiež zúčastnili ďalších šiestich medzinárodných pretekov.“ „Môžem skonštatovať, že sezóna 2014 bola plná radosti, úsmevov, úspechov, ale neobišli sme sa ani bez rozčarovania, bolestných zranení, či sklamaní, ale tak to v športe chodí a ani ten náš nie je výnimkou, zo všetkých situácií je potrebné sa poučiť a vziať si z nich pozitívnu skúsenosť do budúcnosti,“ odzneli pasáže z príhovoru hodnotiaceho získané úspechy a sezónu očami predsedníčky Slovenskej voltížnej komisie Pavly Krauspe.

Vyhodnotenie:

● kategória skupina – NŽ Topoľčianky (Nicol Švajčíková, Sofia Holečková, Veronika Tkáčová, Lívia Švajčíková, Ivana Cigáňová, Diana Antalíková)

● kategória dvojica – Diana Antalíková, Nicol Švajčíková (NŽ Topoľčianky)

● kategória muži – 1. Tomáš Malý (NŽ Topoľčianky), 2. Adam Lukáč (JK Freestyle, Poprad), 3. Viktor Bórik (VK Sundance, Nitra), 4. Teo Sýkora (TJ slávia SOUP, Šaľa), 5. Juraj Rekeň (TJ Slávia SOUP, Šaľa), 6. Sebastian Kodak (NŽ Topoľčianky)

● kategória ženy: 1. Jovana Pejčič (VK Sundance, Nitra), 2. Kristína Hajdúová (TJ Slávia SOUP, Šaľa), 3. Nicol Švajčíková (NŽ Topoľčianky), 4. Diana Antalíková (NŽ Topoľčianky), 5. Daniela Semancová (JO TJ Slávia UVLF, Košice), 6. Ruth Stopková (TJ Slávia SOUP, Šaľa), 7. Katarína Vnuková (JK Rusty), 8. Veronika Chrkavá (OZ Galaxia), 9. Veronika Vnuková (JK Rusty), 10. Sofia Holečková (NŽ Topoľčianky)

Všetkým víťazom a oceneným gratulujeme a želáme ešte veľmi veľa úspechov a čo najmenej zranení. Zároveň je na mieste poďakovanie, ktoré Pavla Krauspe ešte pred samotným vyhodnotením zhrnula veľmi výstižne: „Tu z tohto miesta by som sa chcela poďakovať všetkým cvičencom, trénerom, lonžérom, rozhodcom, sponzorom, rodičom a všetkým nadšencom, ktorí sa voltíži venujú. Bez vás by náš šport nemohol byť taký, aký je, bez vás by životy mladých ľudí nemali také naplnenie, aké majú, lebo voltíž je o radosti, o súperení, o fair play, o priateľstve, o vzájomnej pomoci, o súdržnosti, spolupatričnosti, o vášni k športu, ale najmä o veľkej láske ku koňom. Prosím, nezabúdajte na tieto posolstvá ani v roku 2015.“

M. Petrovičová


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button