AktualityPozvánky

KVETY

poradna

Magnólia, slnečnica, orchidea, strelícia a iné kvitnúce okrasné rastliny bude možné uzrieť na výstave výtvarných diel Alici Remišovej – Kvety, ktorá bude slávnostne otvorená 1.3.2015 o 14.00 h v pobočke Ponitrianskeho múzea v Nitre – v Mestskom múzeu v Zlatých Moravciach.

Autorka výtvarných diel Alica Remišová pôsobila celý život ako pedagóg na II. stupni základnej školy pri Piešťanoch, kde učila chémiu. Svoje umelecké cítenie mohla odovzdať žiakom, keď sa jej naskytla možnosť vyučovať pár hodín výtvarnej výchovy. Počas svojej pedagogickej praxe sa venovala maľovaniu len sporadicky, pretože jej na to nezostával čas. Amatérskemu maľovaniu sa intenzívne začala venovať po odchode do dôchodku. Prvú sériu výtvarných diel, ktorá mala abstraktné zameranie predstavila na výstave Akryl 2008 v priestoroch Mestského múzea v Zlatých Moravciach. Takmer po siedmych rokoch znovu v týchto priestoroch bude možné uzrieť jej druhú výstavu, ktorej dala názov Kvety. Ako už z názvu vyplýva, témou výtvarných diel sú kvety ako napr. papuľky, kokarda, slnečnica a iné kvitnúce okrasné rastliny, ktorými sa inšpirovala pri pohľade do svojej záhradky. Vystavených bude približne dvadsať obrazov namaľovaných akrylovou technikou.

Mgr. Ľubica Packová-Zahradárová


[wysija_form id=”3″]


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button