AktualityŠport

Výhry na dostihoch koní

poradna

V nedeľu 12. júla 2015 sa priaznivci turfu opäť stretli v Topoľčiankach na programe druhého tohtoročného mítingu. Hlavným bodom programu bola Cena predsedu Nitrianskeho samosprávneho kraja (rovina II. kategórie, 1780 m) so zaujímavým obsadením súťažných koní. Víťazom hlavných dostihov sa podľa predpokladu stala slovenská odchovankyňa Dancing Melody, ktorá so svojím džokejom Jaroslavom Línekom vybojovala v zápolení na predĺženú míľu pre svoj tím 3400 €. Odovzdávania cien sa osobne zúčastnil nitriansky župan doc. Ing. Milan Belica, PhD.

Nádejnú premiantku Memoriálu Pavla Žikavského – Segoňu, do ktorej sa vkladala nádej na víťazstvo nad prekážkami, vystriedala kobyla Rebeka s džokejom Jakubom Spáčilom. V steeplechase na 3500 m získali prvenstvo a tým Cenu primátorky mesta Zlaté Moravce (1900 €), ktorú s čestnými cenami odovzdala primátorka Ing. Serafína Ostrihoňová.

V divácky atraktívnych prekážkových zápoleniach boli preferované takisto kobyly. Bratislavská víťazka Meny Bay a džokej Jaroslav Brečka si v prútenkárskej Cene Národného žrebčína – Topoľčianky (3400 m) poradili s osmičkou súperov a domov si odniesli 2200 €. Ceny v tejto kategórii odovzdal riaditeľ Ing. Michal Horný.

V šprintérskom hendikepe tretej kategórie na 1000 m vyhral Golden Grace s Petrom Hodáňom a Cenu starostu obce Topoľčianky v hodnote 2400 € s čestnými cenami odovzdal starosta Juraj Mesko.

V prvom oddelení vytrvaleckého zápolenia na 2400 m v štvrtej kategórii obhájila prvenstvo kobyla z Jabloníc Exotic Beauty s Adamom Eliášom a spoločne získali Cenu starostu obce Machulince – 1800 €. Čestné ceny odovzdal starosta Bohumil Bielik.

Ocenenia za dostih na predĺženej míli odovzdala starostka Mgr. Martina Pružinská a víťazný pohár si prevzal jazdec Jozef Čekal, ktorý s koňom Alpine Suri porazil svojich súperov v posledných sekundách pred cieľom. Svojim víťazstvom doslova rozvrátil priebežné poradie a zaslúžene vybojoval Cenu primátorky obce Žikava.

V druhom oddelení vytrvaleckého zápolenia na rovine IV. kategórie na 2400 m patrí za víťazstvo 1800 € a Cena starostu obce Žitavany kobyle Caduke a jazdcovi Lukášovi Matuskému. Čestné ceny v tejto kategórii odovzdal starosta Juraj Obert.

O zisk najcennejšej odmeny v míľovom zápolení v najnižšej, piatej kategórii na 1600 m bolo osem uchádzačov. Ako prvý dobehol do cieľa  Twist Dancer s Michalom Abíkom a za Cenu starostu obce Hostie Mgr. Petra Štepianského si domov odniesli 1300 €.

Z pohľadu na krásne kone si všetci prítomní odniesli krásne zážitky. Predajné stánky so suvenírmi, s občerstvením, s chladenými nápojmi a adrenalínové stávkovanie počas dostihov dopriali návštevníkom podujatia príjemné prežitie nedeľného popoludnia.

Ľubomíra Rosinská

viac foto: FACEBOOK
viac foto: FACEBOOK


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button