AktualityPozvánky

NÁRODNÉ PARKY SLOVENSKA, BIODIVERZITA SLOVENSKA

poradna

Neopísateľnú očarujúcu krásu prírody našich národných parkov, vzácnych a chránených rastlín a živočíchov, či tajomných jaskýň predstaví výstava Národné parky, Biodiverzita Slovenska, ktorá bude otvorená od 25.3. – 14.5.2019 vpriestoroch Mestského múzea, Námestie A. Hlinku č. 1, Zlaté Moravce.

Slovensko je jednou z krajín, ktorá sa môže pochváliť neopísateľnou nádherou prírody. Ročne priláka množstvo turistov, ktorí sú očarení jej krásou a po návšteve si odnášajú so sebou nezabudnuteľné spomienky. Väčšina z nás už určite navštívila v rámci dovolenky, či výletu aspoň jeden národný park. Avšak zhliadnuť vzácne rastliny, či živočíchy obývajúce rôzne biotopy, nie je dopriate každému. Výstavy Národné parky Slovenska, Biodiverzita Slovenska, ktoré budú otvorené od 25. 3. – 14. 5. 2019 v priestoroch Mestského múzea v ZlatýchMoravciach, pobočke Ponitrianskeho múzea v Nitre, ponúkajú jedinečnú možnosť nahliadnuť prostredníctvom fotografií na krásy našich národných parkov, chránených rastlín, živočíchov, či tajomných jaskýň. V roku 2016 boli prvýkrát prezentované v sídle Európskej komisiev Bruseli. Štátna ochrana prírody Slovenskej republiky ich pripravila v spoluprácis Ministerstvom životného prostredia s cieľom prezentovať ochranu prírody, podčiarknuť dôležitosť chránených území azohľadňovať nároky na ochranu biodiverzity, ktorá je globálnym problémom.

Mgr. Ľubica Packová-Zahradárová


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button