AktualityChyzerovceKultúraPre deti

Detský folklórny festival „Tam na tej lúke“

poradna

Dňa 22.6.2019 sa konal už tretí ročník Detského folklórneho festivalu v KD v Chyzerovciach, realizovaný za finančnej podpory Mesta Zlaté Moravce, MSKŠ, OZ Zlatňanky. Týmto im veľmi pekne ďakujeme.

Okrem toho usporiadatelia ďakujú pánovi primátorovi PaedDr. Dušanovi Husárovi za oficiálne privítanie FS Kvítek, PaedDr. Klaudii Ivanovičovej za pomoc pri organizácii festivalu a aj rodičom, ktorí pomáhali pri organizácii a varenia gulášu. Nesmieme zabudnúť ani na pána zvukára, ktorý sa stihol z vonkajšieho amfiteátra presťahovať dovnútra za rekordne krátky čas. A ako bolo na festivale? No predsa úžasne. Aj napriek dažďu malí a veľkí tanečníci i muzikanti predviedli skvelé výkony.

Svoje tance a piesne nám predviedli detské súbory: Kremienok z Bratislavy,  Kamienok z Machuliniec, Fialôčka z Hostí, Kvítek z Hradca Králové-Česká republika a nesmela chýbať ani domáca Zlatňanka zo Zlatých Moraviec. Kremienok zatancoval tance z Terchovej a Zemplína (Karička, Lôškový a Vešele), Kamienok pásmo Regrúti a Núkal sa mi krajčír, Fialôčka pásmo Na húsky a Ako sa Kubo na vandrovku dal, Kvítek zahral  piesne z Hradca a východných Čiech no zatancoval aj Řemesla, Myšičko myš a Na louce. Zlatňanka si pripravila tri nové tance: Krucena a čardáš zo Šariša, Dolinská polka, Aj my sa chceme hrať. Všetkých účinkujúcich diváci odmenili potleskom a aj hlasnými pokrikmi nadšenia. Po skončení vystúpení sa počasie umúdrilo a tak mohli deti a rodičia z Kvítku a Zlatňanky posedieť vonku a hrať sa či opekať.  Už sa tešíme na ďalší ročník tohto festivalu, ktorý dáva priestor sa ukázať hlavne detským interpretom. 

Monika Hrušková

[ngg src=”galleries” ids=”1047″ display=”basic_thumbnail”]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button