Aktuality

Ľudovít Chládek bol ocenený

poradna

Predseda neziskovej organizácie Shalom Zlaté Moravce pán Ľudovít Chládek bol ocenený za dlhodobé úsilie o záchranu židovského kultúrneho dedičstva.

 Pán Ľudovít Chládek, predseda neziskovej organizácie Shalom Zlaté Moravce získal ako prvý Zlatomoravčan Plaketu Eugena Barkányho za svoje dlhoročné systematické úsilie za záchranu židovského cintorína a ďalších objektov židovského dedičstva v Zlatých Moravciach.  

Toto významné ocenenie sa odovzdávalo 4. novembra 2019 počas konferencie „Židovské kultúrne dedičstvo na Slovensku“ v Nových Zámkoch, ktorá sa každoročne venuje problematike stratégie ochrany židovskej kultúry a architektonického dedičstva na Slovensku.  Organizáciu zastrešuje Židovský kultúrny inštitút Bratislava a ŽNO Nové Zámky, na ktorej sa pravidelne stretávajú predstavitelia židovských obcí, múzejníci, akademici ale aj širšia laická verejnosť, aby si vymenili  informácie na rôzne aktuálne témy. 

[ngg src=”galleries” ids=”1072″ display=”basic_thumbnail”]foto: Renáta Durajová


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button