AktualityŠport

Veľké mená svetovej cyklistiky na štarte v Topoľčiankach

poradna

Až šesť tímov najvyššej kategórie potvrdilo svoju účasť na tohtoročnom Okolo Slovenska. Domáci fanúšikovia sa tak môžu opäť tešiť na veľké mená svetovej cyklistiky.

V rámci štyroch dní od 16.-19. septembra 2020 absolvujú pretekári päť previerok. Na trase zo Žiliny, cez Banskú Bystricu, Žiar nad Hronom, Topoľčianky a Skalicu prejdú celkovo 661,1 kilometrov cez 125 miest a obcí a potrápia sa s 21 vrchárskymi a 10 rýchlostnými prémiami.

Aj záverečný deň môže zamiešať kartami celkového poradia

Aktuálny ročník pretekov Okolo Slovenska vyvrcholí v etape, ktorej dĺžka je vypísaná na 158,5 kilometrov. Povedie z Topoľčianok s veľkým finále v historickej Skalici. Na nich budú cyklisti opäť šplhať na 3 vrchárske prémie – Skýcov (4,6 km – 3,8 %), Havran (3,4 km – 4,7 %) a Jablonka (2,7 km – 5,2 %) a rovnako môžu zabojovať o 3 šprintérske. Posledných 60 km bude viac-menej rovinatých, a tak sa v závere budú určite o slovo hlásiť šprintéri. Oproti minulým rokom, kedy preteky vrcholili v nedeľu, budeme tentokrát kvôli začínajúcim majstrovstvám sveta v cestnej cyklistike finišovať už  v sobotu.

Viac info na okoloslovenska.sk

zdroj: okoloslovenska.sk


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button