Aktuality

Mesto ocenilo našich najlepších zdravotníkov

poradna

Mesto Zlaté Moravce udelilo ocenenia pre najlepších lekárov a zdravotníckych pracovníkov za rok 2019. Ceny boli odovzdané v stredu 23. septembra 2020.

Ocenenia boli odovzdané na základe návrhov Nemocnice Agel Zlaté Moravce, Komisie sociálnej, zdravotnej a bytovej pri Mestskom zastupiteľstve v Zlatých Moravciach a od obyvateľov mesta.

Vlani sa ceny odovzdávali na jednej spoločnej ceremónii, kde boli prítomní i pozvaní hostia. Tá sa ale tento rok pre koronavírus konať nemohla. „Keďže ide o zdravotníkov, ktorí stoja v prvej línii boja proti koronavírusu, bolo pre nich bezpečnejšie, aby sa spoločne nestretli v jednej miestnosti. Ceny sme tak odovzdávali každému samostatne,“ vysvetľuje primátor Dušan Husár, ktorý diplomy odovzdával spoločne s Martou Eckhardtovou, predsedníčkou Komisie sociálnej, zdravotnej a bytovej.

Cenu dostalo šesť osobností. „Všetci zdravotníci, ktorých sme ocenili sú úplne bezchybní. Samozrejme, zdravotníkov v Zlatých Moravciach máme omnoho viacej, ktorí si zaslúžia takúto poctu, vybrať sme ale mohli len šiestich. Ja im ďakujem za ich prácu, tým oceneným aj všetkým ostatným zdravotníkom,“ vyjadrila sa Marta Eckhardtová.

„Ich prácu si nesmierne vážime. Ide o obetavú a náročnú profesiu. Úloha lekárov a sestričiek je v spoločnosti nenahraditeľná,“ povedal Dušan Husár.

Peter Klimant

Zoznam ocenených

  • MUDr. Ján Horniak
  • MUDr. Rastislav Řeháček
  • Terézia Baťová
  • Anna Justová
  • Katarína Sieglová
  • Mária Urbanovičová


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button