Aktuality

Nemocnica AGEL Zlaté Moravce otvára novú diabetologickú ambulanciu

poradna

Nemocnica AGEL Zlaté Moravce, pripravila pre svojich pacientov novinku. Od polovice septembra 2020 rozširuje poskytovanie zdravotnej starostlivosti o úplne novú ambulanciu diabetológie, poruchy látkovej premeny a výživy. Cieľom bolo vyjsť v ústrety širokej skupine obyvateľov, ktorí si zriadenie ambulancie dlhšiu dobu žiadali, ako aj zvýšiť kvalitu poskytovaných služieb pre spádovú oblasť cca 40 tisíc obyvateľov.

Ambulancia diabetológie, poruchy látkovej premeny a výživy je umiestnená na 1. poschodí vpravo v pavilóne interných disciplín zlatomoraveckej nemocnice. Ordinačné hodiny budú  v pracovných dňoch   utorok, štvrtok a piatok . Všeobecná zdravotná poisťovňa a.s. a Zdravotná poisťovňa Union, a.s.  súhlasila s rozšírením zmluvy o poskytovaní zdravotnej starostlivosti špecializovaných ambulancií v odbore diabetológia, poruchy látkovej premeny a výživy. Rokovanie prebieha aj so zdravotnou  poisťovňou  Dôvera, a.s..  

,,Otvorenie  ambulancie diabetológie a porúch látkovej premeny a výživy  je v našej nemocnici novinkou, túto špecializovanú ambulanciu sme doposiaľ nemali. Dopyt pacientov a naše skúsenosti ukázali, že v regióne je široká skupina pacientov s už potvrdenou diagnózou diabetes a  vývoj ukazuje, že ich počet pravdepodobne bude stúpať,“ hovorí námestníčka riaditeľa pre úsek liečebno-preventívnej starostlivosti MUDr. Nina Horniaková.

Ambulancia diabetológie a porúch látkovej premeny a výživy  bude  odborne zameraná na diagnostiku a liečbu poruchy výživy v súvislosti s poruchami látkovej premeny sacharidov (diabetes mellitus 1. a 2. typ),  liečbu obezity a iných porúch výživy.

nemocnicazlatemoravce.agel.sk


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button