AktualityKoronavírus

Od vás zo správ: Moja neočakávaná skúsenosť s koronavírusom

poradna

Dlho som váhal pred tým, ako som začať toto písať či to má vôbec význam Nuž, ale keď vidím, ako je tento svet zmagorený, tak asi aj trošku význam to mať bude. Chcel by som sa podeliť s vami, na ktorých mi záleží, s mojou osobnou skúsenosťou.

Žiadne konšpirácie, imulógovia, tlačovky, vedecké články, ale čisté fakty z prvej ruky, ako to s tou koronou je, od človeka, ktorý sa z nej momentálne lieči.
Keď som v sobotu ráno kráčal na covid-19 test som ešte vôbec netušil, že o pár dní mi príde pozitívny výsledok.
Prišiel som na odberné miesto… Robili mi celkom dôkladný výter z nosa a úst. Hovorím si, že pokiaľ mi to nestrká niekam inám tak OK.
Necítil som sa úplne fit už v sobotu ráno, cítil som, že niečo na mňa lezie. Nevenoval som tomu až takú pozornosť, hovorím si, že zabeháme uvidíme. Obul som tenisky a aj som si naozaj naložil zopár anti koroma bežeckých a aj mi to naozaj si myslím trošku pomohlo. Do večera OK. Ale…
Ticho pred búrkou, a to, čo nasledovalo ďalšie 3 dni si viem prestaviť, že starší alebo chorý človek kľudne neprežije.
Vysoké horúčky a neustála, neskutočná bolesť hlavy, nikdy predtým som nezažil takú bolesť hlavy. Do toho všetkého triašky, zima a bolesti svalov. Všetko doprevádzané nechuťou do jedla. Prvý, druhy deň som napchal sotva do seba po jednom banáne.
Hneď prvú noc som pochopil, že toto normálna chrípka nieje. Zúfalo som do seba hádzal paraleny, ktoré mali efekt kakavko a vyčerpaný som sledoval, ako moje telo tento boj prehráva.
Keď si v tejto bezradnosti ležím druhu noc nad ránom, to bol vždy najhorší stav a hovorím si, že tu asi zdochnem, prichádza na mňa nutkanie zvracať. Keďže som toho nezjedol veľa, vedel som, že ani veľa nevyložím. Odšmatľal som pre istotu na WC. Hlava strčená v záchode, zima po chrbte, mokrý od potu, zdvihnem sa, prejdem pár krokov a tma. Vyplo ma. Prebral som sa neviem po akom dlhom čase na podlahe. Žiadna spomienka nič len okno, ticho a nad okom šrám po páde. Z posledných síl som sa dostal do postele a zaspal. Keď som sa ráno na tretí deň zobudil s pocitom, že to bol iba zlý sen, šrám nad okom a pupák na hlave od pádu ma uistil, že veru nebol. Bolesť hlavy neutíchala, ale mal som pocit, že horúčka ustupovala. Síce len do večera, ale už to nebolo až tak hrozné.
Od vtedy je mi už lepšie. Momentálny deň 6 a mám pocit, že stav je celkom stabilizovaný.
V pondelok mi prišlo potvrdenie, že som bol pozitívne testovaný.
Momentálne nepijem žiaden alkohol, nefajčím, dávam si pozor na životosprávu. Keď je čas rád si zahehám, vybehnem do prírody, vyleziem nejaký kopec, skočím na bike. Minulý rok som zabehol celý maratón, niekoľko pol maratónov. Tento rok nebolo toľko času, ale stále sa snažím udržiavať, V júli som s ľahkosťou vyšľapal Kriváň.
Do soboty som si myslel, že som aktívny človek a nejaká korona ma nemôže ohroziť.
Teraz už viem, ako som sa veľmi mýlil a taktiež si už viem predstaviť, čo táto chronta narobí so starými a chorými.
Na záver len toľko priatelia moji. Kľudne si verte čomu chcete, ale ja tvrdím, že korona nie je obyčajná chrípka. Preto…Prosím vás všetkých opatrujte sa, dávajte na seba a svojich blízkych pozor ale hlavne zostaňte zdraví.
Ps: všetkým, ktorí by teraz chceli obchádzať moju rodinu a kamošov, lebo sú možno nakazeni chcem ubezpečiť, že som zodpovedne sám v karanténe ďaleko od vás všetkých. A tak to aj naďalej zostanem pokiaľ druhý test nepovie že som zdravý.

J.B. Zlaté Moravce


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button