AktualityKomerčné články

Otryskávanie alebo pieskovanie? Čo je správne?

poradna

Otryskávanie je účinná mechanická úprava povrchov pomocou vysokého tlaku vzduchu a abrazívneho materiálu rôznej veľkosti a tvrdosti, dopadajúceho na povrch, ktorý tak ostáva opracovaný, očistený a pripravený pre ukotvenie náteru.

Ako to funguje?

Takáto procedúra sa používa na odstránenie hrdze, starej farby a nečistôt. Čistiacimi (otryskávacími) prostriedkami sú kremenný piesok, kovové piliny, umelý korund alebo aj  suchý ľad, voda či kryštalická sóda. Najčastejšie sa používa práve piesok, preto sa udomácnil názov pieskovanie. 
 
Všestranné použitie
Pieskovanie má širokú škálu použitia, či už potrebujete vynoviť plechové disky na auto, starú kovanú bránu, rôzne potrubia, ale aj napr. vonkajšie steny drevenice alebo tehlové a kamenné obklady.
 
 
Mobilné pieskovanie
Na zlatomoravecku a v blízkom okolí tieto služby ponúka firma RG-MAR. Práce prebiehajú priamo u zákazníka alebo na mieste určenia, pretože firma disponuje mobilným otryskávacím zariadením BLAST RAZOR, pozostávajúceho z výkonného kompresora a zásobníka abrazíva, ktorý sa vie popasovať aj s náročnými požiadavkami. Rovnako ponúkajú viaceré druhy abrazív, podľa konkrétnej potreby.
 
 
 

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button