AktualityOznamy

Nemocnica AGEL Zlaté Moravce už realizuje plánované operácie

poradna

Pandemická situácia to umožnila, a tak Nemocnica AGEL Zlaté Moravce už realizuje aj plánované operácie pacientov, ktorí nespadali do urgentnej operatívy a počas II. vlny pandémie museli ich operácie počkať.

Operácie sa realizujú za prísnych protiepidemických opatrení, aby riziko nákazy koronavírusom bolo znížené na minimum. Nemocnica naďalej očkuje registrovaných záujemcov, posledné týždne však len ľudí 2. dávkou vakcíny vzhľadom na nedostatok vakcín.

,,Operatíva pri plánovaných zákrokoch je spustená, pozvoľne vykonávame operačné zákroky vo všetkých odboroch, a to vo všeobecnej chirurgii, traumatológii, mamológii aj v ortopédii,“ uviedla riaditeľka Nemocnice AGEL Zlaté Moravce. ,,Našou ambíciou je plánované operácie každým týždňom zvyšovať až do našej plnej operačnej kapacity ale s tým, že vyberáme menej náročné operácie, kde predpokladáme ľahší pooperačný priebeh,“ vysvetlila riaditeľka nemocnice. Pred plánovaným operačným zákrokom musí mať každý pacient pri prijatí do nemocnice negatívny test na koronavírus.

Očkovacie miesto v nemocnici naďalej plne funguje, avšak už tretí týždeň očkujú len registrovaných ľudí, ktorí dostanú termín na druhé očkovanie vakcínou. ,,Je to z dôvodu nižšieho počtu vakcín Pfizer/Biontech, očakávame však, že sa táto situácia výrazne zlepší, ako avizovalo ministerstvo zdravotníctva. Celkový počet zaočkovaných osôb postupne zvyšujeme, počet dávok dosiahol takmer číslo 4 200,“ dodala Nina Horniaková.  

Nemocnica k dnešnému dňu neeviduje žiadneho covid pozitívneho zamestnanca, zdravotnú starostlivosť ešte poskytujú 5 pacientom s koronavírusom, 2 pacienti sú suspektní.


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button