Komerčné články

Matrace na mieru: Postarajú sa o pokojný spánok a dodajú telu energiu

poradna

Minimálne tretinu života trávime vo vodorovnej polohe a odpočívame v posteli. Preto naša nálada, pohoda i zdravie v určitom časovom okamihu všeobecne veľmi závisia od toho, na čom vlastne spíme. Nielen z týchto dôvodov sa stáva dobrý matrac hlavným prvkom postele a kľúčom k zdravému spánku. 

Ak je váš matrac naopak starý a neschopný poskytnúť vám potrebné pohodlie, môžete na normálny spánok zabudnúť. O príjemný relax, telo bez bolestí a množstvo energie na celý deň sa zasa postarajú len kvalitné matrace na mieru. 

Treba si ich ale vedieť vybrať, čo znamená, poznať niekoľko dôležitých vecí. 

Mali by sa prispôsobiť vášmu telu

Toto je možno hlavné plus kvalitných matracov, za ktoré vďačí vývojárom viac ako milión ľudí. Prispôsobia sa nielen tvarom a veľkosti vašej postele, ale aj vašej špecifickej postave. Správne tvrdá alebo dostatočne mäkká podložka tela počas spánku je základ dlhodobo dobrého zdravia. A najlepšie sa o tom presvedčíte pri výbere pevných a prispôsobivých matracoch 180×200.

S množstvom zón, penou alebo taštičkovým systémom, ktorý je dokonale obalený v príjemnom poťahu, si takýto matrac určite zamiluje celá rodina. 

Nezabudnite na výšku a vek

Objemnejší ľudia by mali uprednostňovať tvrdé matrace, mäkké sú vhodnejšie pre chudšie osoby, napríklad matrace so spomínanými nezávislými pružinami alebo s latexovou výplňou. 

Vek je tiež veľmi dôležitý: starším ľuďom lekári neodporúčajú spať na matracoch s vysokým stupňom tvrdosti, pretože to môže spôsobiť problémy s chrbticou a krvným obehom. 

Detský matrac musí byť odolný, pretože sa s najväčšou pravdepodobnosťou bude používať nielen na spanie. Pri výbere matraca pre veľmi malé deti bude hlavným kritériom zrejme aj jeho hygroskopicita. 

Ak si vyberáte matrac do manželskej postele, myslite na svojho partnera. V tomto prípade je stredne pevný model so samostatnými pružinami ideálny. 

Podstatná je pri spánku aj dobrá tepelná izolácia, o ktorú sa môžu postarať nielen izolačné materiály, ale aj doplnková výbava postele, kam rozhodne nepatria len spomínané matrace, ale aj obliečky. Tak si dajte si na ich výbere záležať a určite sa vám bude oveľa lepšie zaspávať. 


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button