AktualityKomerčné články

To musíte mať! Technika s dlhým dosahom detekcie a zobrazovacími schopnosťami v náročných podmienkach

poradna

Pozorovanie prírody a okolia je vďaka moderným technológiám špičkových optických zariadení naozaj jednoduché. A vlastnosti kvalitných termokamier , s ktorými vás v nasledujúcom článku zoznámime, vás v tom určite presvedčia. 

Ako funguje termokamera?

Moderná termokamera je zariadenie na zhromažďovanie a analýzu údajov o teplote v pozorovacej oblasti. Spravidla sa v oblasti fyzickej bezpečnosti a vo väčšine ostatných oblastí pod termálnou kamerou rozumie dozorná kamera, ktorá prevádza údaje o teplote na farebný obraz známy ľudskému oku.

Jednoducho povedané, termokamera zachytáva objekty vďaka ich vyžarovanému teplu, ktoré voľným okom nemusíte napríklad v noci alebo za prekážkou vôbec vidieť.

Nielen bezpečnosť je však dôvodom na výber tohto zariadenia. Pulsar Axion termokamery napríklad ocenia poľovníci v prírode, kde sú podmienky niekedy naozaj náročné a pozorovanie a lovenie vykonávané vo dne aj v noci. 

Výhody termokamier

Výhody kamerového dohľadu založeného na termokamerách sú rôzne a závisí tiež od účelu použitia. Vo všeobecnosti medzi ne ale najčastejšie patrí:

  • Možnosť kamerového dohľadu za akýchkoľvek svetelných podmienok. Termokamery môžu monitorovať objekt v úplnej tme aj za príliš jasného osvetlenia.
  • Vysoká odolnosť proti hluku a poškodeniu. Termokamery sú schopné pozorovať objekty počas dažďa, snehu, hmly, dymu, ako aj „cez“ niektoré prekážky, ako sú kríky. Oceníte aj ich odolnosť a možnosť si zariadenie jednoducho preniesť na konkrétne miesto. 
  • Dlhý dosah detekcie. Termokamery môžu v závislosti od citlivosti a pozorovacieho uhla vykonávať kamerové sledovanie a detekovať objekty alebo alarmujúce situácie na vzdialenosť až niekoľkých kilometrov.

Samozrejme, aby bolo pozorovanie v náročných podmienkach naozaj jednoduché a bezproblémové, nezabudnite si vybrať aj zvyšok výbavy. Kvalitné vaničky do kufra auta sa o jej bezpečnú prepravu na konkrétne miesto postarajú veľmi dobre.

Tak si túto techniku zaobstarajte a krásu zo sledovania prírody, zvierat alebo objektov v náročných podmienkach plnými dúškami užívajte.


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button