Aktuality

Komáre znepríjemňujú život obyvateľom Tekovskej ulice

poradna

V Parku mládeže (bývalý Park milicionárov) sa nachádzajú dve jazierka. Tie majú byť miestom, z ktorého sa šíria do okolia komáre. Najväčší problém hlási Tekovská ulica. 

Na problém s komármi nás upozornila naša čitateľka. „Neviem, na koho sa obrátiť, tak píšem vám. Bývam pri Parku mládeže a v tom parku sú dve jazierka so smradľavou, špinavou, nechutnou vodou, kde je domov asi všetkých komárov a pakomárov zo Zlatých Moraviec. Po 19. hodine nemôžeme vôbec vyjsť von, pretože sú nad nami roje komárov,“ sťažuje sa pani Kováčová. 

„Neviem, komu patria tie jazierka a kto je zodpovedný za ich údržbu, ale nestará sa o ne vôbec a nám obyvateľom, ktorí tam žijeme v domoch a činžiakoch a firmám, čo sú na Tekovskej ulici, ničia život,“ dodala.  

Park mládeže nepatrí pod mesto Zlaté Moravce. Nachádza sa v správe zlatomoraveckej rímskokatolíckej farnosti. S problémom sme sa preto obrátili na farára Zlatých Moraviec Petra Štálnika. Vyjadril sa, že o premnožených komároch v parku nič nevedel, dozvedel sa o nich až od nás.

Kňaza sme sa pýtali, či bude farnosť problém nejako riešiť, napríklad postrekom proti komárom. „Budem sa snažiť v rámci možností, hľadať dostupné riešenie,“ znela jeho nejasná odpoveď. Žiadne bližšie informácie neuviedol. Ako sa bude problém s komármi v Parku mládeže riešiť, tak ostáva nateraz záhadou. Obyvatelia si budú musieť počkať na to, s akým riešením príde zlatomoravecká farnosť. Celú vec budeme sledovať aj naďalej. 

Peter Klimant


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button