AktualitySamospráva

Mestská polícia dostala nový mobilný defibrilátor

poradna

Zlatomoravecká mestská polícia dostala do užívania nový defibrilátor. Informoval o tom primátor Dušan Husár na 20. zasadnutí Mestského zastupiteľstva v Zlatých Moravciach, konanom dňa 24. júna 2021.

Na 20. rokovaní Mestského zastupiteľstva v Zlatých Moravciach v rámci bodu diskusia primátor Dušan Husár informoval poslancov a verejnosť o nákupe nového defibrilátora pre mestskú políciu.  „V rámci svojho reprezentačného fondu, za ktorý sa bežne kupujú napríklad rôzne prezenty mesta alebo vence pri rôznych slávnostiach, som sa rozhodol uvoľniť finančné prostriedky vo výške 1 740 eur na nákup mobilného defibrilátora pre mestskú políciu. Súčasťou toho nákupu bolo aj školenie mestskej polície k jeho používaniu,“ uviedol Husár. 

Prístroj na záchranu životov je už zakúpený. „Ja teda dúfam, že mestská polícia ho nikdy nebude potrebovať,“ skonštatoval primátor. Školenie k používaniu prístroja absolvovali mestskí policajti v piatok 23. júla 2021.  „Tento typ defibrilátora je určený pre laikov. Je plne automatický. Navádza vás zvukovo aj obrazovo. Ide o moderný prístroj. Príslušníci mestskej polície ho budú nosiť vo svojom služobnom automobile, aby sa v prípade potreby dal použiť,“ povedal náčelník mestskej polície Marián Takáč.

Defibrilátor je lekársky prístroj prvej pomoci, používaný na liečbu závažných porúch srdcového rytmu krátkym elektrickým výbojom. Používa sa pri pacientoch, ktorí sú v bezvedomí a nedýchajú.

Peter Klimant


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button