AktualityKomerčné články

Závislosť, bez ktorej sa v práci ďaleko nepohnete

poradna

Každý z nás má svoje menšie alebo väčšie závislosti, vďaka ktorým zvláda rôzne náročné situácie ľahšie a bez problémov. Chutná čokoláda, šálka lahodnej kávy alebo niečo tvrdšie predsa dodá telu potrebnú dávku energie veľmi jednoducho a rýchlo. Otázne je, aký vplyv na naše telo a jeho zdravie takéto „pomôcky“ majú. Existuje však jedna závislosť, ktorá je viac menej v dnešnej dobe povinná, a to dokonca v práci. 

Poďte sa spolu s nami pozrieť na to, či ste jej podľahli aj vy?

Bezpečnosť a efektivita práce

Je dôležitá nielen pre zamestnancov, ale aj zamestnávateľov. Príjemné a bezpečné pracovné prostredie predsa priťahuje viac šikovných zamestnancov, vďaka čomu sú pracovníci vo svojej práci spokojnejší a produktívnejší. A platí to bez ohľadu na veľkosť podniku. Aj v tej najmenšej firme a dielni sa predsa musia dodržiavať určité pravidlá, postupy a nosiť vhodné pracovné oblečenie. 

Chránite tým nielen seba, ale aj svoj podnik, kvalitu výrobku alebo služby, stroje a všetky dôležité zariadenia. Zaisťujete si lepšie podmienky pre prácu a jej efektivitu, čo je spomínaná závislosť, bez ktorej sa dnes už v žiadnej úspešnej firme s bezpečnostným ISO 45001 certifikátom  nedá fungovať. 

Absencia môže mať vážne dôsledky 

Chýbajúca bezpečnosť v práci, vhodné podmienky alebo kvalitná pracovná obuv môžu mať vážne dôsledky nielen pre efektivitu práce a zisk spoločnosti, ale aj samotných zamestnancov, ich rodiny a priateľov. 

Preto sú opatrenia na zaistenie bezpečnosti a ochrany zdravia na pracovisku nevyhnutné. Sú dôležité pre blaho zamestnávateľov aj zamestnancov. Pocit dôvery, že človek vie, že sa bezpečne vráti z práce, má zásadný význam na viacero vplyvných faktorov.

Každá spoločnosť má predsa svoje zdravotné a bezpečnostné riziká. Aj obyčajný počítač na pracovnom stole sa v nehodnej chvíli môže stať dôvodom vážneho ohrozenia zdravia. 

Na boj proti týmto rizikám by preto zamestnávatelia mali vyvinúť stratégie na zaistenie a odmeňovanie bezpečnosti na svojich pracoviskách, čo povedie nielen k lepšiemu výkonu, ale aj zisku. 


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button