AktualityKomerčné články

5 vecí, ktoré vám stačia na jednoduchú obnovu obývačky

poradna

Leto sa už skončilo, čo znamená, že pohodlie terasy a prírody spolu s klesajúcimi teplotami pomaly vymieňame za komfort interiéru. V jeho bezpečí strávime niekoľko mesiacov, čo znamená, že by sa mal na tento nápor adekvátne pripraviť. 

V našom článku začneme izbou, ktorá je v súvislosti s pohodlím a komfortom v každom jednom dome najdôležitejšia. Dobrou správou je, že na renováciu obývačky nepotrebujete iba drahé doplnky a komplikované zásahy do konštrukcie. Určite vám postačí aj niekoľko jednoduchých trikov, s ktorými vás zoznámime. 

Nová farba steny

Nie ste zbehlí v umení, ale snívate o tom, že sa v tomto smere posuniete aspoň o milimeter dopredu? Zažonglujte s menami z kontaktov vo svojom telefóne, pravdepodobne sa medzi nimi nájde pár ľudí, ktorí vedia, ako sa pop -up líši od pop -artu. Budú vedieť poradiť – čo, kde a prečo zavesiť. 

Alebo si nájdite na internete toho najlepšieho interiérového dizajnéra, ktorý vám nielen s výberom vhodnej farby steny do obývačky určite pomôže. Je to predsa investícia do vášho pohodlia i zdravia a často tá najkratšia cesta k vysnívanému interiéru, s ktorým budete spokojní dlhé roky. 

Zrkadlá

Je vo vašej obývačke zrkadlo? Nie? Potom sa pozrite okolo seba a popremýšľajte, či by priestoru nepomohlo? Nejde iba o odraz, v ktorom môžete skontrolovať dokonalosti svojho outfitu, ale aj svetlo, ktoré sa v miestnosti vďaka zrkadlu zdvojnásobuje. Zrkadlo tiež pomôže vizuálnemu zväčšeniu priestoru, o to viac, ak ho umiestnite oproti oknu alebo bielej stene. Vyskúšajte, veď zrkadlo je dnes súčasťou každej štýlovej modernej obývačky. 

Správne osvetlenie

Neviete si ani len predstaviť, koľko nových emócií so sebou prináša stropná lampa pomerne pôsobivej veľkosti a odvážneho dizajnu. Samozrejme, vybrať vhodný model, ktorý bude vyvolávať iba obdiv – bez prímesí zmätku a, nedajbože, znechutenia – bude vyžadovať určité úsilie, vrátane toho fyzického. 

Osvetlenie však netvoria iba umelé zdroje napájané elektrickou energiou. Hlavným zdrojom nášho osobného pohodlia a komfortu v každej izbe je aj prirodzené denné svetlo, ktoré môžete jednoducho regulovať v lete aj zime pomocou originálnych žalúzií na oknách.

Vankúše a prikrývky

Asi najjednoduchší a najlacnejší spôsob, ako premeniť obývaciu izbu, je nahradiť vankúše svetlejšími a veľkolepejšími. Pomôcť môže aj nová deka na sedačke, ktorá s týmito doplnkami a závesmi alebo kobercom dokonale ladí. 

Koberec

Keď už spomíname koberce. Tie sú a vždy aj budú spájané s komfortom, teplom a dizajnom. Dnešný trh vám v tomto smere ponúka nespočetné množstvo možností pre každý priestor, štýl, vkus a peňaženku. 

Zamyslite sa preto pred výberom, čo presne pod nohami potrebujete. Môže to byť dlhý vlas, kožušina, vlna alebo hodváb. Hneď ako sa rozhodnete pre zloženie a textúru, začnite vyberať farebné riešenie.

Uvidíte, že takáto zmena vášmu priestoru len prospeje. 


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button