AktualityŠport

Egy Maulana Vikri sa oficiálne stal hráčom Zlatých Moraviec

poradna

Indonézsky futbalista Egy v stredu podpísal s ViOnom ročný kontrakt. Jeho súčasťou je aj opcia na ďalšiu sezónu.

Vikriho výhoda je, že neprichádza do neznámeho prostredia, keď v ostatnom ročníku Fortuna ligy hrával v FK Senica, v ktorej dvakrát skóroval. V roku 2017 bol zaradený medzi top 60 talentov, mimochodom spolu aj s Hallandom.

Talentovaný futbalista priletel v pondelok na obed na viedenské letisko, kde ho čakal manažment ViOnu a urobil s ním prvé kroky na Slovensku: ,,Cestoval som 22 hodín kým som prišiel do Zlatých Moraviec. Bolo to šialené,” povedal o svojej ceste 168 cm vysoký krídelník. K Žitave sa presúval po trase Jakarta – Doha – Viedeň.

,,Po príchode na hotel ma čakal oddych. Stretol som sa aj s bývalým spoluhráčom zo Senice Giannisom Niarchosom, ktorý mi pomáha sa tu udomácniť,” uviedol na margo svojho príchodu indonézsky reprezentant.

Milo bol prekvapený aj od od úvodných slov Jána Kociana. ,,Tréner ma príjemne privítal. Prvý tréning po dlhej ceste bol náročný. Dohodli sme sa s trénerom, že absolvujem len jeho prvú časť. Poobede som už išiel plnú tréningovú jednotku,” hovorí bývalý hráč poľskej Lechie Gdansk.

Egy strávil rok na Záhorí s Giannisom Niarchosom. ,,Na Egyho mám len dobré spomienky, mimo ihriska sme spolu strávili veľa času,” vyjadril sa staronový Egyho spoluhráč.

Indonézska hviezda verí spoločný tímový úspech. ,,Budem rád za každú šancu, ktorú dostanem. Slovenskú ligu už poznám. Takisto aj kluby a hráčov. Verím, že sa posunieme v tabuľke smerom nahor,” uzavrel 22-ročný Egy.

Transfer Vikriho bol v rukách generálneho manažéra Mareka Ondrejku, ktorý ihneď po vyjadrení záujmu trénera konal: „Hľadali sme náhradu za odchádzajúceho Alexandrosa Kyziridisa a typologicky sa nám páčila Egyho kreativita, útočná variabilita a hra jedna na jedna. Prišiel tu kvôli futbalu. Ale samozrejme aj marketing môže byť príjemný bonus.“ povedal na margo jeho príchodu.

Jeho príchod vníma ale v širšom spektre: „Zvýšená vizibilita či promo môžu v konečnom dôsledku pomôcť nielen klubu, mestu, či regiónu, ale aj ostatným našim hráčom. Viac fanúšikov znamená aj väčšiu interakciu. Napríklad aj pri videách, fotkách a príspevkoch ďalších našich hráčov. Nebude na očiach len Egy, ale všetci. Avšak opakujem, primárne sme hráča brali pre jeho futbalové kvality,“ dodal na záver Marek Ondrejka.

Vikri bude môcť nastúpiť už na sobotný zápas so Žilinou. Dovtedy však zlatomoravskému klubu pár tisíc multimediálnych fanúšikov ešte naisto pribudne.

Indonézsky reprezentant Egy Maulana Vikri si bude obliekať dres s číslom 17.

zdroj: FC VION 


Zdroj
FC VION
obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button