Komerčné články

Nástenný digestor je tou najlepšou voľbou!

Nástenné digestory sú tradičné a najobľúbenejšie na trhu kuchynských spotrebičov, preto je na výber mimoriadne široká škála nástenných digestorov a je ľahké nájsť ten pravý pre vás.

Napriek ľahkej inštalácii a prevádzke stojí za to venovať pozornosť niektorým funkciám:

  •  Hmotnosť. Keďže digestory sú často objemné zariadenia, je potrebné pred inštaláciou vopred vypočítať nosnosť steny. Sadrokartón napríklad nemôže vydržať viac ako 20 kg bez dodatočných spevňovacích štruktúr.
  •  Vzhľad. Napriek modernému a štýlovému dizajnu väčšiny nástenných digestorov treba počítať s tým, že budú vždy viditeľné, nedajú sa skryť ani odstrániť.
  •  Úroveň hluku. Nástenný digestor čistí obrovské množstvo vzduchu, a preto je počas prevádzky hluk. Väčšinou sa pohybuje v rozmedzí 45-55 dB, no nájdete modely s maximálnou hlučnosťou 35 dB.

Hlavné výhody nástenných digestorov do kuchyne

Nástenný digestor má mnoho výhod – tu sú len niektoré z nich:

Vysoká produktivita. Takáto digestor v intenzívnom režime dokáže vyčistiť až 800 metrov kubických vzduchu za hodinu. Vďaka tomu sa pachy nemajú čas šíriť, čo je obzvlášť dôležité pre malé byty, kde kuchyňa nie je oddelená od ostatných miestností. Tiež vďaka filtrom je nástenný digestor schopný zachrániť nábytok, steny a iné povrchy pred kvapkami tuku a sadzí.

Normalizácia výmeny vzduchu. Keďže digestor (ak hovoríme o digestore s funkciou odsávania vzduchu) je vetracie zariadenie, dokáže zvýšiť výmenu vzduchu a tým normalizovať klímu v dome. To bude nesporné plus pre byty, kde sú problémy s prúdením vzduchu.

Jednoduchá inštalácia. Na inštaláciu nástenného odsávača pár ho stačí priskrutkovať k stene, pripojiť k ventilačnému systému a zapojiť do zásuvky. Proces inštalácie pre rôzne modely odsávačov pár sa môže líšiť, preto je najlepšie nahliadnuť do návodu k danému modelu, ale zvyčajne je to čo najjednoduchšie.

Ak máte plynový sporák, digestor vám môže pomôcť zbaviť sa aj spalín pri jeho prevádzke. A to je dodatočná bezpečnosť, pretože na rozdiel od jednoduchých nepríjemných pachov môže dym negatívne ovplyvniť našu pohodu a zdravie.

Pri výbere nástenného digestora sa zamerajte na jeho cenu, dizajn a kvalitu. Nemali by ste si vyberať len podľa výkonu, pretože na domáce použitie výkon štandardného odsávača pár úplne postačí na úplnú výmenu vzduchu, aj keď je vaša kuchyňa poriadne veľká.


Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button