Aktuality
Populárny článok

Zlatomoravecký zimný štadión otvára v decembri svoje brány pre verejnosť

poradna

Dobré správy pre milovníkov korčuľovania. Zimný štadión Zlaté Moravce, ktorý bol pôvodne zatvorený pre vysoké ceny energií bude predsa len otvorený. Nová sezóna začína v mesiaci december.

O otvorení štadióna informoval Marian Pánik prezident klubu HC Zlaté Moravce, ktorý štadión spravuje. „Štadión bude otvorený cca od 7. decembra 2022, takže druhý decembrový víkend bude verejné korčuľovanie. Ceny pre verejnosť ostanú nezmenené, zvýši sa cena pre hokejkárov o 1 euro a cena pre prenajímateľov ľadov sa zvýši na jednotnú úroveň 150€/hod. ľadu,“ uviedol Pánik.

Ako ďalej povedal, dĺžka nadchádzajúcej sezóny sa dnes predpovedať nedá. „Všetko bude závisieť od ekonomických možností, boli by sme radi, keby sme ľad udržali do konca januára. V každom prípade najdlhšie bude štadión otvorený do konca februára,“ povedal šéf HC Zlaté Moravce.

Štadión mal byť pôvodne otvorený ešte začiatkom jesene. Pre enormné ceny energií sa ale toto otvorenie nekonalo. Zmena ale prišla koncom novembra 2022, kedy sa rozhodlo, že zimák bude predsa len otvorený. „Otvorenie štadióna aj na takéto kratšie obdobie je možné na základe poklesu cien elektriny a dohody s mestom Zlaté Moravce o poskytnutí mimoriadnej dotácie na podporu energetických výdavkov zimného štadióna. I keď pre našu klubovú činnosť je otvorenie na takúto krátku dobu z hľadiska prebiehajúcich súťaží už nevýznamné, sme radi, že v meste vieme poskytnúť korčuľovanie aspoň širokej verejnosti v zimných mesiacoch,“ povedal na záver Pánik.

Peter Klimant


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button