Aktuality
Populárny článok

Dôchodkyňa Mária sama zveľadila pietne miesto

poradna

Pietne miesto na Martinskom brehu dostalo nový šat. Dôchodkyňa Mária Gáliková (70) sama vo svojom voľnom čase upravila okolie kríža.

Kríž na Martinskom brehu bol dlhodobo v zlom stave. Nikto sa oň nestaral. Bol zarastený šípkami, preto ho  ani nebolo poriadne vidieť. To sa rozhodla zmeniť dôchodkyňa Mária Gáliková zo Zlatých Moraviec.

Na miesto chodila pravidelne vo svojom voľnom čase a zveľaďovala ho. „Pôvodný stav bol naozaj zlý. Bolo to celé zarastené šípkami. Musela som to ručnou pílkou vypilovať. Znova to začalo rašiť, tak som to musela asi päťkrát striekať. Následne som to skopala rýľom. Zasadila som tam kvety, pred krížom i za ním. Vyložila som to kamienkami a v okolí som vysadila trávu,“ hovorí pani Mária.

Všetko robila na vlastné náklady a bez pomoci druhých. Ako sama hovorí, na mieste strávila kvantum hodín. „Každý deň aj po tri hodiny, celkom sama,“ povedala. Jediná pomoc, ktorú mala, bolo kosenie trávy. „Ďakujem pánovi Mankoveckému, ktorý okolie kríža pravidelne kosí,“ poďakovala.

Kríž a jeho okolie tak dostalo nový, slušný vzhľad, ktorý môžu obdivovať všetci veriaci, ktorí sa na tomto mieste zastavia.

Peter Klimant


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button