AktualityKomerčné články

Aké zloženie by malo mať vlhké krmivo pre mačky?

Rozhodnutie, čím vašu mačku kŕmiť, závisí od rôznych faktorov vrátane plemena, veľkosti a celkového zdravia. Mokré krmivo pre mačky môže byť skvelou voľbou, nakoľko mačkám strava s vyšším obsahom vody, vysokým obsahom bielkovín a menším množstvom sacharidov často perfektne vyhovuje. A čo viac, veľa mačiek uprednostňuje mokré jedlo pred suchými granulami. Ak teda hľadáte to najlepšie vlhké krmivo pre vášho mačacieho kamaráta, ste na správnom mieste.

Aké sú výhody vlhkého krmiva pre mačky?

Mokré krmivo pre mačky má mnoho výhod. Je výborným zdrojom hydratácie, čo je dôležité najmä pre mačky, ktoré nepijú dostatok vody. Je tiež ľahko stráviteľné, takže je ideálne aj pre miláčikov s citlivým žalúdkom. Ďalšou veľkou výhodou vlhkého krmiva je, že má zvyčajne vyšší obsah bielkovín ako suché krmivo. Proteín je základnou živinou pre každú mačku, pomáha podporovať ich svaly, kosti a vnútorné orgány.

Mokré krmivo môže byť tiež dobrou voľbou pre maškrtných jedákov alebo pre mačky, ktoré potrebujú pribrať. Ak sa snažíte, aby vaša mačka zostala hydratovaná alebo mala zdravú váhu, porozprávajte sa s vašim veterinárom o prechode na mokré krmivo. Široký výber krmív následne nájdete na Fera.sk.

Concept of organic pet food on white background

Aké zloženie hľadať pri výbere mokrého krmiva pre mačky?

Pri nákupe mokrého krmiva pre mačky by ste mali mať na pamäti hneď niekoľko vecí. Najprv si pozrite zoznam ingrediencií a uistite sa, že jedlo obsahuje vysokokvalitné bielkoviny. V tomto prípade hľadajte v zložení kuracie a morčacie mäso alebo ryby. Mačky sú mäsožravce, čo znamená, že na prežitie potrebujú živočíšne bielkoviny. Ak ste teda uvažovali o kŕmení vašej mačky vegetariánskou stravou, mali by ste to prehodnotiť. Rastlinná alebo vegetariánska strava neobsahuje dostatočné množstvo živín, ktoré mačky potrebujú, aby boli zdravé.

Existuje množstvo ďalších zložiek, ktoré by ste mali hľadať v krmive vašej mačky. Napríklad arginín, taurín a vitamín A. Ide o živiny, ktoré mačka potrebuje získať zo stravy, pretože si ich sama nedokáže vytvoriť ani ich prijať z iného zdroja. Krmivo vašej mačky by malo obsahovať aj ďalšie dôležité vitamíny, minerály, enzýmy a mastné kyseliny, a samozrejme, vodu. Vyhýbať by ste sa mali  potrave, ktorá obsahuje plnivá alebo umelé prísady.

Okrem toho venujte pozornosť aj množstvu kalórií, ktoré dané vlhké jedlo obsahuje. Ak má vaša mačka nadváhu alebo obezitu, mali by ste si vybrať krmivo s nižším obsahom kalórií, ktoré jej pomôže schudnúť. Na druhej strane, ak má vaša mačka podváhu, možno jej budete musieť dať práve tento druh mokrej stravy, aby ste jej pomohli pribrať.

Wet and dry pet food. Cat or dog pate on old table. Top view.

Špecifické krmivo sa musí podávať aj mačiatkam, starším mačkám a gravidným mačkám. Tieto mačky vyžadujú rôzne živiny v rôznom pomere. Aby si udržali dobré zdravie, musia byť kŕmené špecifickou potravou. Najlepšia strava pre vašu mačku v konečnom dôsledku závisí vždy od jej zdravia, hmotnosti, vášho životného štýlu a rozpočtu.

Pri výbere mokrého krmiva nezabudnite zvážiť aj individuálne preferencie vašej mačky. Niektoré mačky uprednostňujú určité príchute alebo textúry, takže je dobré experimentovať, kým nenájdete jedlo, ktoré si zamiluje. Pokiaľ ide o krmivá pre mačky – Fera.sk je perfektným miestom, kde začať.

 

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button