Aktuality

ARRIVA predstavila 43 nových autobusov pre cestujúcich v Nitrianskom kraji

poradna

Spoločnosť ARRIVA dnes na Autobusovej stanici Nitra predstavila 43 nových autobusov IVECO Crossway Line 12M, ktoré budú využívať cestujúci v regionálnej doprave v Nitrianskom kraji. Na slávnostnom odovzdaní vozidiel do prevádzky sa zúčastnil aj predseda Nitrianskeho samosprávneho kraja Branislav Becík. Už v najbližších dňoch budú autobusy postupne zaraďované na jednotlivé linky.

Nové autobusy majú 50 miest na sedenie a 36 miest na státie. Vozidlá spĺňajú najprísnejšiu emisnú normu EURO 6-E a ich výbava zahŕňa svetelné tabule s označením spoja vpredu a na pravom boku vozidla, výkonnú klimatizáciu, kamerový systém a moderné LCD panely v interiéri pre lepšiu orientáciu a informovanosť cestujúcich.

Samozrejmosťou je bezdrôtové pripojenie na internet cez WiFi a USB porty rozmiestnené na bočných stenách po celej dĺžke vozidla určené na nabíjanie mobilných zariadení. Signalizačné tlačidlá, ktorými cestujúci dávajú znamenie vodičovi, sú označené aj Braillovým písmom pre lepšiu orientáciu nevidiacich a slabozrakých pasažierov. Pre zvýšenie bezpečnosti je každý z nových autobusov vybavený 6 kamerami, ktoré snímajú dianie pred a za vozidlom, ale aj v priestore pre cestujúcich. Kabína vodiča je celopresklená.

„Záleží nám na tom, aby sme v Nitrianskom kraji mali kvalitnú regionálnu autobusovú dopravu s modernými, pohodlnými a bezpečnými autobusmi, ktoré navyše šetria životné prostredie. Zároveň však chceme, aby ju mohol využívať naozaj každý. Preto sme schválili novú tarifu, ktorá za osobitné cestovné vo výške 30 centov umožní cestovanie všetkým našim dôchodcom, ale aj oceneným darcom krvi a politickým väzňom minulého režimu,“ povedal Branislav Becík, predseda Nitrianskeho samosprávneho kraja.

„S naším objednávateľom, ktorým je Nitriansky samosprávny kraj, máme rovnaký cieľ – ponúkať verejnú dopravu v takej kvalite, aby čoraz viac ľudí presadlo z osobných áut do našich autobusov. Nielen preto, lebo je to ekologickejšie, ale tiež kvôli komfortu, pocitu bezpečia, spoľahlivosti a ekonomickej výhodnosti. Chcel by som pozvať obyvateľov kraja, aby vyskúšali naše nové autobusy a na základe tejto skúsenosti začali viac využívať regionálnu autobusovú dopravu, ktorú zabezpečuje ARRIVA,“ povedal Silvester Zemes, generálny riaditeľ spoločností ARRIVA NITRA a ARRIVA Nové Zámky.

Nové autobusy budú zaradené na linky prímestskej dopravy v regiónoch Nitra, Zlaté Moravce, Topoľčany, Nové Zámky, Levice, Šaľa, Štúrovo a Komárno.

 


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button