Komerčné články

Ako si spestriť dovolenku na Liptove a v Tatralandii?

Akvapark Tatralandia predstavuje častý cieľ dovolenkárov, čomu sa niet čo čudovať. Veď v rámci akvaparkov s ubytovaním je najväčší v rámci Slovenska, Česka i Poľska. Samotný akvapark ponúka dostatok možností vyžitia pre všetky vekové kategórie. Ak však máte radi dovolenku spestrenú aj výletmi, tak sa nemusíte obávať. Možností je v blízkom okolí dostatok.

Prírodné krásy

V blízkom okolí Tatralandie sa nachádza viacero prírodných zaujímavostí. Menovite Demänovská ľadová jaskyňa či Demänovská jaskyňa Slobody, dva obľúbené turistické ciele. Pobyt v jaskyni je sám o sebe zážitkom, o ktorom škoda písať, ale treba ho zažiť na vlastnej koži. Na Liptove môžete ešte navštíviť aj Važeckú jaskyňu. Samozrejme, odporučiť môžeme aj výlet na Liptovskú Maru, unikátnu vodnú nádrž, ktorá rozlohou a výhľadmi pripomína jedno veľké more. Na brehoch Liptovskej Mary sa nachádza dostatok možností na oddych i rekreáciu. Ak sa chcete vydať trochu ďalej z Liptovského Mikuláša, treba spomenúť Bešeňovské travertíny, absolútne výnimočné prírodné úkazy. Bešeňovské travertíny doslova hrajú farbami a ponúkajú úžasné výhľady. Mimochodom, ubytovanie. O to sa tiež netreba obávať. Ak hľadáte ubytovanie v Tatralandií, máte na výber z mnohých možností v rámci apartmánov, chát či penziónov. Niektoré sa nachádzajú priamo v areáli, iné v blízkosti akvaparku. 

Aj historické zaujímavosti

Na Liptove sa môžete v rámci dovolenky v Tatralandii nasýtiť aj histórie. Neďaleko od Liptovského Mikuláša sa nachádza Múzeum liptovskej dediny Pribylina. Na vlastnej koži a na vlastné oči tam zažijete a uvidíte, ako sa žilo na Liptove v dávnych rokoch. Pribylina predstavuje zachovaný skanzen z dôb dávno minulých, a je častým a obľúbeným turistickým cieľom. V Liptovskej Sielnici nájdete aj archeoskanzen Havránok, jedna z najvýznamnejších archeologických lokalít na Liptove. Jeho účelom bolo zachovať archeologické pozostatky, objavené pri výstavbe Liptovskej Mary. Odporučiť môžeme aj Múzeum ochrany prírody a jaskyniarstva, ktoré patrí k najmodernejším na Slovensku.  Výhodou je, že či už bývate priamo v meste alebo v okolí, vždy sa dá nájsť lacné ubytovanie, ktoré však ponúka aj dostatočný komfort.

Vysoké Tatry alebo Nízke Tatry

Ak sa vyberiete do Tatralandie, budete sa nachádzať doslova medzi Tatrami. Blízko od Liptovského Mikuláša je to totiž ako do Vysokých Tatier, tak aj do Nízkych Tatier. V rámci letnej i zimnej dovolenky môžete teda aj v Tatrách vyskúšať viacero výletov či turistických cieľov. Spomenúť môžeme výlet na Vrbické pleso, ktoré sa nachádza v Demänovskej doline. Je to najväčšie prirodzené jazero v celých Nízkych Tatrách, leží vo výške 1113 metrov nad morom. Vďaka svojmu morénovému pôvodu sa podobá plesám vo Vysokých Tatrách. Čo sa týka zimnej dovolenky, v blízkej dostupnosti od Tatralandie môžete využiť jedno z početných lyžiarskych stredísk – napríklad strediská na Jasnej, Opalisku, Žiari či na Donovaloch. 

Zábava i spoznávanie

Ak sa vyberiete na dovolenku s ratolesťami, tak tie budú chcieť vidieť a spoznávať stále niečo nové. Takže ešte predtým, než im pobalíte všetko potrebné, čiže napríklad plavky, oblečenie či vaky s potlačou, ich môžete navnadiť na miesto, ktoré majú deti veľmi rady. A síce kontaktnú Zoo, ktorá sa taktiež nachádza priamo v Liptovskom Mikuláši. V kontaktnej Zoo sa návštevníci môžu dostať do priameho kontaktu so zvieratami, samozrejme, pri zachovaní všetkých bezpečnostných opatrení a tak, aby to nebolo stresujúce ani pre samotné zvieratká. Jednoducho, dovolenka na Liptove môže mať absolútne všetko – nemusí byť ´len´ o lyžovaní či ´len´ o kúpaní, ale jednotlivé aktivity si môžete nakombinovať tak, aby bol doslova každý deň jeden deň dovolenky úplne iný.


Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button