Aktuality

Mesiac úcty k starším v Zlatých Moravciach

obed
poradna

Október je vyhlásený za Mesiac úcty k starším. Každý rok si v tomto čase pripomíname, že netreba zabúdať na našich seniorov, máme si ich ctiť a dať im najavo svoju náklonnosť. V divadelnej sále Mestského strediska kultúry a športu sa v nedeľu 22. októbra 2023 uskutočnil hudobný koncert. Venovaný bol všetkým ľuďom, ktorých vlasy už zdobia šediny.

Program pri príležitosti Mesiaca úcty k starším zorganizovalo pre našich seniorov mesto Zlaté Moravce v spolupráci s Mestským strediskom kultúry a športu (MSKŠ). Diváci si mohli pozrieť vystúpenie hudobnej skupiny Heligonica. Koncert začal o 17.00 hodine. Vstup bol pre všetkých zdarma.

Jubilanti

V ten istý deň sa v obradnej sále MSKŠ uskutočnilo tradičné stretnutie s jubilantmi – seniormi, ktorí sa v tomto roku dožili životných jubileí – 80, 85, 90, 95 a 100 rokov. Pozvaných bolo až 107 seniorov. Stretnutie začalo o 14.30 hodine. V úvode stretnutia privítal všetkých seniorov primátor Zlatých Moraviec Dušan Husár. „Dnes si pripomíname vaše okrúhle jubileá, ktoré oslavujete v tomto roku. Najväčšie hodnoty, ktoré človek v živote dosiahne sú zdravie, schopnosť pracovať a zúčastňovať sa užitočnej práce. Môžem vám teda dnes v mene mesta Zlaté Moravce zablahoželať k dobrému zdraviu a dosiahnutiu vzácneho veku,“ povedal jubilantom. „Zo srdca vám želám, nech vás počas jesene života sprevádza len zdravie, teplé ľudské slovo, láskavý pohľad, aby ľudské hodnoty a záujmy vo vás nikdy nevyhasli, lebo láska, krása, cit a vznešenosť šľachtia človeka,“ dodal.

Jubilanti si následne z rúk primátora a poslankyne Klaudie Ivanovičovej prevzali malú pozornosť k ich sviatku. Súčasťou programu bolo hudobné vystúpenie pedagógov Základnej umeleckej školy v Zlatých Moravciach.

Mesiac október bol vyhlásený za Mesiac úcty k starším v decembri roku 1990 Valným zhromaždením Organizácie Spojených národov. Odvtedy si pravidelne počas tohto obdobia pripomíname úctu k skôr narodeným nielen na Slovensku, ale po celom svete.

Peter Klimant

Viac foto nájdete na FACEBOOKU TU


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button