AktualityKultúra
Populárny článok

Na vianočných trhoch s Folklórnym súborom Tribeč

poradna

V sobotu 9. decembra 2023 sa v priestoroch divadelnej sály Mestského strediska kultúry a športu v Zlatých Moravciach uskutočnil predvianočný koncert folklórneho súboru Tribeč pod názvom „Na vianočných trhoch“.

Približne hodinu a pol trvajúci koncert začal o 17.00 hodine. Ešte pred začiatkom koncertu sa vo vestibule MSKŠ konali malé vianočné trhy. Podával sa teplý punč, pagáče, vianočné pečivo a koláče. „Už týmito malými trhmi sme chceli ľuďom priblížiť tú atmosféru pravých vianočných trhov, čo potom ďalej pokračovalo našim programom. Ten bol venovaný našim rodičom, partnerom, partnerkám, priateľom, všetkým, ktorí nás podporujú v láske k tradíciám našich predkov. Tematika koncertu bola samozrejme vianočná, to znamená, že program bol popretkávaný koledami a zvykmi spojenými s vianočnými sviatkami,“ vyjadril sa Jakub Cibira z Folklórneho súboru Tribeč. 

„Náš koncert by nevznikol bez podpory mesta Zlaté Moravce, MSKŠ Zlaté Moravce a Strednej odbornej školy obchodu a služieb, za čo im patrí naše poďakovanie. Rovnako ďakujem všetkým účinkujúcim, pretože s prípravou takéhoto koncertu je veľmi veľa práce. V neposlednom rade ďakujem každému divákovi, ktorý nás prišiel podporiť. Srdečná vďaka!“ Dodal folklorista Jakub. 

Peter Klimant


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button