Aktuality
Populárny článok

Mesto zavedie platené parkovacie miesta na viacerých lokalitách

poradna

Mesto Zlaté Moravce má v pláne v roku 2024 zaviesť platené parkovacie miesta na viacerých vybraných úsekoch. Spolu sa to dotkne až 165 parkovacích miest. 

Zlatomoraveckí poslanci schválili na 9. zasadnutí Mestského zastupiteľstva v Zlatých Moravciach, konanom dňa  14. decembra 2023, návrh na zavedenie spoplatneného parkovného. To sa dotýka štyroch lokalít: Ulica Sama Chalupku (34 miest), Ulica Janka Kráľa (70 miest), Migazziho ulica (11 miest) a parkovisko pred budovou hlavnej pošty (50 miest). Spoplatnených tak bude dokopy až 165 parkovacích miest. 

Platiť za parkovanie sa bude v týchto lokalitách v pracovných dňoch v čase od 8.00 hod. do 17.00 hod., v sobotu od 8.00 hod. do 12.00 hod., okrem dní pracovného pokoja a sviatkov. 

Podľa schváleného Všeobecného záväzného nariadenia o dočasnom parkovaní motorových vozidiel na vymedzenom území Mesta Zlaté Moravce bude prvá polhodina státia na spomínaných lokalitách bez platenia. Toto sa dá ale využiť len jedenkrát denne. Následne každá jedna začatá hodina parkovného sa bude spoplatňovať sumou 50 centov. 

Uhrádzať parkovné sa bude prostredníctvom parkovacích automatov, webovej aplikácie alebo prostredníctvom mobilného telefónu formou SMS-ky.

Mesto má v pláne vydávať aj zvýhodnené takzvané rezidentské karty. „Tieto karty sa budú vydávať na základe písomnej alebo online žiadosti. Platnosť karty je jeden rok. Cena za kartu sa pohybuje od 100 eur – 500 eur,“ informuje magistrát. 

Platené parkovné by sa malo v Zlatých Moravciach zaviesť najskôr začiatkom júla 2024. Magistrát upozorňuje, že ide len o prvú etapu projektu spoplatnenia parkovného. V budúcnosti by mali pribudnúť i ďalšie lokality. 

Peter Klimant


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button