AktualityKomerčné články

Jazda na elektrobicykli je zaujímavá a užitočná forma trávenia voľného času

Elektrobicykle rýchlo prerazili na trh dvojkolesovej dopravy. Vlastníkom takéhoto bicykla sa už stali státisíce užívateľov. S ním sa z obyčajného cyklistu stane superhrdina a výkonný motor jeho super sila!

S elektrobicyklom je cesta ako skutočné preteky – rýchla a na dlhé vzdialenosti, takže ak radi cestujete, tento formát je určite pre vás!

Hlavné typy elektrických bicyklov

Tento typ bicykla je vybavený motorom, ktorý do určitej miery dopĺňa trakciu pedálov. Jedno nabitie batérie vystačí v priemere na 50 kilometrov. 

Spotrebitelia si môžu kúpiť elektrické bicykle v rôznych formách:

  • horské – majú silný rám a odľahčovacie chrániče, sú vybavené odpružením na oboch kolesách;
  • cestné – modely, ktoré vyvíjajú vysoké rýchlosti, vyznačujú sa aerodynamickým formátom, majú silný motor a tenké pneumatiky;
  • fat bicykle – horské modely so širokými pneumatikami, môžu jazdiť aj v snehu a ľade, poskytujú možnosť dlhých výletov;
  • mestské – majú ľahký rám, úzke pneumatiky, nezabezpečujú prítomnosť chráničov.

Hybridné modely vám umožňujú používať buď pedále alebo motor, čo dáva používateľovi možnosť vybrať si spôsob, ktorý je pre neho vhodný.

Výhody výletov na elektrobicykli

Minimálne fyzické náklady – to je hlavný faktor pri rozhodovaní o kúpe takéhoto vozidla. Polovicu práce cyklistu robí motor, a tak ostáva už len obdivovať okolitú scenériu. 

Medzi ďalšie výhody používania elektrobicykla patria:

  • vysoká rýchlosť, ktorá vám umožňuje prekonať veľké vzdialenosti od zaťaženia kardiovaskulárneho systému;
  • dobrá manévrovateľnosť – je vhodné obísť mestské dopravné zápchy a dopravné zápchy na bicykli av prípade potreby sa dá ľahko prepravovať vo verejnej doprave;
  • pohodlie bez nadmerného hluku – nič nebude odvádzať pozornosť cyklistu od krásy prírody;
  • žiadne obmedzenia pri výbere trasy – bicykel si bez problémov poradí s veľkými vzdialenosťami, výškovými rozdielmi, rôznymi druhmi pôdy; 
  • súlad s požiadavkami environmentálnej bezpečnosti – škodlivé emisie vyhoreného paliva úplne chýbajú.

Treba si uvedomiť aj všestrannosť elektrobicykla. Hodí sa, keď sa potrebujete rýchlo dostať do práce, obchodu, do krajiny atď. Okrem toho sa oplatí pridať aj lacnú prevádzku – batériu je možné nabiť z bežnej elektrickej zásuvky už za pár hodín.

Vyberte si svoj nový elektrobicykel z obchodu van2.eu


Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button