Aktuality

Zloženie slubu

poradna

V utorok 11. januára 2011 sa o 15.hodine začalo hymnou Slovenskej republiky v aule Strednej odbornej školy na Ul. SNP 2 v Zlatých Moravciach ustanovujúce zasadnutie Mestského zastupiteľstva. Nový primátor Ing. Peter Lednár, CSc., (SMER – SD, KDH, ĽS – HZDS) zložil sľub a prebral insígnie mesta od bývalej primátorky, ktorá bola šéfkou Zlatých Moraviec dve volebné obdobia Ing. Serafíny Ostrihoňovej.Slávnostného zasadnutia zastupiteľstva sa zúčastnili aj významní predstavitelia politického, kultúrneho a spoločenského života. Medzi hosťami boli aj predseda NSK doc. Ing. Milan Belica, PhD., krajskí poslanci, zástupcovia podnikateľskej sféry.

Ustanovujúce zasadnutie mestského zastupiteľstva bolo zvolané, v tom čase úradujúcou primátorkou na 11. januára, v poslednom možnom termíne určenom zákonom, kedy uplynulo 30 pracovných dní od komunálnych volieb. Do navrhovaného programu podľa Metodického návodu MV SR zo 16. novembra 2010 zaradila 15 bodov.

Po otvorení schôdze a procedurálnych náležitostiach dostali prítomní hostia od predsedu mestskej volebnej komisie Ing. Rudolfa Ragasa komplexnú informáciu o priebehu a výsledku komunálnych volieb. Následne sa uskutočnilo zloženie sľubu, prevzatie insígnií a prevzatie vedenia ustanovujúceho zasadnutia novozvoleným primátorom Ing. Petrom Lednárom, CSc., ktorého si Zlatomoravčania spomedzi 6-tich kandidátov zvolili na tento post. Po zložení sľubu sa novovymenovaný primátor podpísal do pamätnej knihy. Schôdza pokračovala už podľa programu navrhnutého novým primátorom. Poslanecký sľub primátorovi zložilo 18 z 19 mestských poslancov – 11 ich zostalo z predchádzajúceho volebného obdobia, 8 poslancov je nových.

Za I. obvod PharmDr., Bc. Ivona Vicianová (NEKA), Mgr. Milan Galaba (SMER – KDH – HZDS), Eva Dubajová (SMER – KDH – HZDS), Erika Babocká (NEKA), za II. obvod PaedDr. Pavol Petrovič (NEKA), Ľudovít Chládek (NEKA), Miroslav Záchenský (SMER – KDH – HZDS), za III. obvod PaedDr. Klaudia Ivanovičová (NEKA), Mgr. Denisa Uhrínová (SMER – KDH – HZDS), Ing. Peter Hollý (SMER – KDH – HZDS), Marián Tomajko – ospravedlnený (NEKA), Ing. Peter Lisý (ZSNS), PaedDr. Dušan Husár (SDKÚ), za IV. obvod Ivan Madola (SMER – KDH – HZDS), Mgr. Pavel Šepták (NEKA), Vladimír Klučiar (SMER – KDH – HZDS), Ing. Jozef Škvarenina (SMER – KDH – HZDS), za V. obvod Jozef Tonkovič (NEKA), Ivan Hritz (KSS).

Po tomto ceremoniáli novozvolený primátor oznámil poverenie Vladimíra Klučiara vo funkcii viceprimátora. V závere rokovania boli všetci prítomní pozvaní na prvé pracovné zasadnutie MsZ, vo štvrtok 20. januára o 15.00 do obradnej siene MsKS.

Prioritou novozvoleného primátora je naštartovanie rozvoja Zlatých Moraviec. „Chcem, aby ľudia mali prácu a slušný zárobok, aby sa v meste cítili bezpečne, aby sa posilnil kamerový systém a bolo v uliciach viac hliadok mestskej polície. Chcem, aby Zlaté Moravce začali konečne čerpať peniaze zo štrukturálnych fondov, pretože doteraz sem prišlo z týchto zdrojov iba promile v porovnaní s inými mestami.“

Zlatomoravčania očakávajú veľkú zmenu v práci mestského zastupiteľstva a v komunikácii primátora s poslancami. Nechcú, aby sa toto okresné mesto zviditeľňovalo najmä neustálymi zvadami a osočovaním v mestskom zastupiteľstve.

Po skončení ustanovujúceho zasadnutia MsZ a blahoželaniach novovymenovanému primátorovi a poslancom sa konala malá recepcia.

A. Mondočková

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button