Aktuality

Prehliadka mauzólea

poradna

Nedeľňajšie popoludnie mohli stráviť Zlatomoravčania prechádzkou krásnym Lipi parkom a návštevou mauzólea, miesto posledného odpočinku grófa Viliama Migazziho (1830 – 1895) a jeho manželky Antónie, rod. Marczibániovej (1838 – 1886). V interiéry hrobky sa zachoval ústredný oltár z bieleho mramoru a dva kamenné sarkofágy z čierneho mramoru. Okolie mauzólea bolo už pôvodne dotvorené ojedinelým a dodnes zachovalým parkom. Ako každý rok aj dnes sa stretli desiatky občanov s primátorom mesta a Marianom Tomajkom, pri jeho vyčerpávajúcom výklade o historických faktov rodiny Migazziovcov.

V príjemnej spoločnosti sa veľká skupina ľudí presunula do rímsko-katolíckeho farského Kostola sv. Michala archaniela, kde nás podrobne o obrazoch ako aj histórií kostola oboznámil historik Marian Tomajko. Na konci našej exkurzie históriou pamiatok v našom meste sme sa dozvedeli, že zásluhou na poslednej rozsiahlej rekonštrukcií kostola bol terajší správca farnosti Mons. Marian Javor, dekan – farár zo Zlatých Moravciach.

[nggallery id=10]

[hr]

M. D.

 

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button