Aktuality

Šatne na zimnom štadióne sú nebezpečné, mesto ich zatvorilo

poradna

Výstavba zimného štadióna v Zlatých Moravciach začala koncom 70. rokov. Umelá ľadová plocha spolu s budovou, v ktorej sa nachádzali strojovňa s chladiacim zariadením, šatne a sociálne zariadenia pre hokejistov a korčuľujúcu verejnosť boli odovzdané do prevádzky v roku 1981. V decembri 2005 došlo k poruche na chladiacom zariadení. Následne v roku 2006 prešiel zimný štadión v Zlatých Moravciach rozsiahlou rekonštrukciou. Vybudovaná bola nová strojovňa v blízkosti ľadovej plochy, vymenené striedačky, trestná lavica, mantinely a na nich bezlištové plexisklá. V mesiacoch september – december 2007 sa začalo s oplášťovaním štadióna, ktoré malo slúžiť na predĺženie prevádzky minimálne o 3 mesiace. Opláštenie nebolo dokončené, chýbalo osadenie dverí vchodových ako aj na tribúnu.

Budova so šatňami je zatvorená

Niekoľko metrov za hokejovým štadiónom sa nachádza budova so šatňami. Do tejto budovy sa 30 rokov neinvestovalo, strechu poznačil zub času a vplyvom častých dažďov v roku 2010 voda pretiekla cez porušenú izoláciu strechy. Natieklo do elektrických rozvodov a následkom vlhkých stien sa vytvorili plesne. Šatne na zimnom štadióne sa stali nebezpečné. Na jeseň minulého roka, ešte pred začatím zimnej prevádzky, Mesto dalo budovu zatvoriť.

Hokejisti, ktorí idú na tréning sa prezliekajú v unimobunkách. Týka sa to viac ako 80 hokejistov. Hokejový klub bol prinútený zakúpiť aj prenosné WC, ktoré slúži aj pre korčuliarsku verejnosť.

Hokejový klub HC Zlaté Moravce bol založený 20. mája 1994. Mesto od začiatku poskytovalo a poskytuje ľadovú plochu aj šatne zadarmo.

Mesto zatiaľ nevie, koľko by nová strecha na šatniach stála. Na samotný zimný štadión, ktorý doteraz nie je dokončený peniaze nie sú. Ing. Latika, poverený riadením Technických služieb a zároveň správca zimného štadióna chce získať peniaze z eurofondov.

Samotná prevádzka zimného štadióna vyjde Technické služby – správcu mesačne približne 16 600 eur. Najviac financií zoberú náklady na

energie, potom na mzdy a pohonné látky. Ukončenie korčuľovania a prevádzky ľadovej plochy sa predpokladá koncom februára. Na zimný štadión v Zlatých Moravciach na vstupnom zaplatíte 66 centov, no ponúkajú aj rôzne zľavy pre poistencov VšZP. Preukazom poistenca je potrebné preukázať sa pri zakúpení vstupenky. Podľa správcu štadióna, vstupné pre korčuľujúcu verejnosť je najnižšie v regióne. Dokonca mestské základné školy majú v rámci vyučovania vstup zdarma.

[hr]

A. Mondočková

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button