Aktuality

Organizačná zmena na mestskom úrade

poradna

Dňa 11. marca 2011 bola za účasti zamestnávateľa Mesto Zlaté Moravce v zastúpení Ing. Petrom Lednárom, CSc., primátorom mesta a za účasti Základnej organizácie SLOVES pri Mestskom úrade v Zlatých Moravciach v zastúpení Martou Molnárovou, predsedníčkou závodného výboru a za účasti ďalších prítomných – Ing. Peter Pecho – prednosta MsÚ, JUDr. Pavol Kollár – spolupracujúci advokát, JUDr. Mária Vozárová – právnička MsÚ, prerokovaná organizačná zmena o znížení počtu zamestnancov Mestského úradu v Zlatých Moravciach z dôvodu zvýšenia efektívnosti práce zamestnávateľa.

 

Predsedníčka závodného výboru uviedla, že v utorok poobede, t.j. 8.3.2011, zvolala na základe žiadosti zamestnávateľa závodný výbor, ktorý je 5-členný (za MsÚ – Eva Opálená, Renáta Kordošová a Marta Molnárová, za MsP – Jozef Čulák a za DOS+ZOS – Miroslava Martincová). Výbor súhlasí s navrhovanou organizačnou zmenou, pričom ale dáva do pozornosti, že p. Jozef Máčaj, ktorý má byť tiež prepustený je živiteľom rodiny, jeho manželka by mala v najbližšej dobe porodiť druhé dieťa a preto navrhuje, aby bol preradený na iné miesto.

 

Primátor mesta uviedol, že pre menovaného Jozefa Máčaja na MsÚ nie je iná vhodná práca, ale po skončení pracovného pomeru s ním, mu bude ponúknuté vzhľadom na jeho kvalifikáciu pracovné miesto v mestskom podniku Záhradnícke služby.

 

Na prerokovaní organizačnej zmeny Základná organizácia SLOVES pri Mestskom úrade v Zlatých Moravciach vyslovila súhlas s nasledovnou organizačnou zmenou:

  1. na oddelení pre výstavbu, územné plánovanie, dopravu a životné prostredie sa zrušuje pracovné miesto odborného referenta pre životné prostredie, ktoré vykonáva MVDr. Ivetta Furielová
  2. na oddelení bytovom, podnikateľskej činnosti, správy mestského majetku a regionálnej politiky sa zrušuje pracovné miesto odborného referenta pre správu majetku mesta, ktoré vykonáva Ing. Ladislav Horvát,
  3. na oddelení správnom a organizačnom sa zrušuje jedno pracovné miesto samostatného odborného referenta pre mzdovú agendu, ktoré vykonáva Erika Čechovičová, a pracovné miesto informatika, ktoré vykonáva Daniel Dudáš,
  4. na oddelení pre ľudské zdroje sa zrušuje pracovné miesto referenta – špecialistu pre medzinárodnú spoluprácu, ktoré vykonáva Jozef Máčaj, pracovné miesto referenta pre kultúru a šport, ktoré vykonáva Viera Vaňová, a pracovné miesto odborného referenta pre sociálne veci, ktoré vykonáva Iveta Szegényová.

 

Následne zamestnávateľ Mesto Zlaté Moravce a Základná organizácia SLOVES pri Mestskom úrade v Zlatých Moravciach prerokovali dňa 18.03.2011 pre uvedených zamestnancov výpovede zamestnávateľa podľa § 63 ods. 1 písm. b) Zákonníka práce.

[hr]

JPK

 

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button