Aktuality

Po niekoľkých rokoch Mestský rozpočet schválený!

poradna

zlatemoravce.info
zlatemoravce.info

24.marca 2011 o 15 hod. prebehlo ďalšie on-line vysielanie zo 4.zasadnutia Mestského zastupiteľstva v Zlatých Moravciach.

Do programu bolo zahrnutých 26 bodov. Keďže sa znovu zúčastnila nadpolovičná väčšina poslancov, zasadanie bolo uznášaniaschopné. Komisií tentokrát predsedala Eva Dubajová. V pokojnej atmosfére sa schválili všetky body programu, až kým sa neprešlo k bodu č. 19 – návrh na schválenie mestského rozpočtu mesta Zl. Moravce s výhľadom na roky 2012, 2013.

Po prvotnej reakcii poslanca Škvareninu, vstúpila do rozpravy Ing. Eva Struhárová, aby poslancov upozornila, že je bezpredmetné reagovať na tabuľkový systém čísel, keďže v tejto chvíli ide naozaj o programový rozpočet. Čo neznamená, že finančné prostriedky sú zadefinované na použitie do takej miery. Naozaj treba oceniť mravenčiu prácu pracovníkov mesta, ktorí za ťažkých okolností vôbec dokázali urobiť predbežnú kalkuláciu a zosumarizovať skutkový stav. Upozornila tiež, že je takýto programový rozpočet možné meniť a racionálne prispôsobovať počas obdobia, na ktoré sa volí. Vo všetkých veciach bude jasnejšie, keď sa schváli rozpočet, nastúpi hlavný kontrolór, prebehne hĺbkový audit, uzatvoria sa záverečné účty a vybavia sa eurofondy.

Poslancom Holým sa v rámci rozpočtu rozpútala vášnivá debata okolo Požitavskej futbalovej akadémie. Povedal, že rozvoju mesta nepomôže podpora PFA, ale skôr treba peňažné prostriedky vložiť do zelene. Je toho názoru, že šport treba podporovať až keď na to zostane. Do tejto rozpravy sa zapojilo následne viacero poslancov s rôznymi názormi. Svoje slovo dostal dokonca aj sám Viliam Ondrejka, ktorý bol veľmi rozhorčený. Skonštatoval, že s hrôzou zistil, s akým nepochopením sa teraz stretol. Objasnil, že futbalová akadémia združuje mesto Zl. Moravce, mesto Vráble a futbalové kluby Moraviec a Vrábľov. Stará sa približne o 300 detí a sú to všetko jeho deti, ktoré celých 15 rokov financoval. Jeho 8 miliónov korún išlo len na výchovu a vzdelávanie týchto detí. On sám má z toho finančný mínus. A stále opakoval, aké neskutočné sú reakcie poslancov, keď dokážu skonštatovať ako neprispieva na rozvoj nášho mesta, keď ho doteraz z väčšej časti zviditeľňoval. Aj v pondelok sa na štadióne FC ViOn hrá prípravný zápas Slovensko – Fínsko, ktorý dopomáha v neskutočnej miere menu Zlatých Moraviec.

Primátor Ing. Peter Lednár, CSc. ešte pred samotným hlasovaním povedal svoj názor, aby sa rozpočet schválil a uvidí sa ako sa schválené financie zúročia.

Dnešným dňom je programový rozpočet mesta Zlaté Moravce za dramatických okolností schválený.

Opäť máme väčší prehľad o dianí v našom meste hlavne vďaka našim poslancom, vedeniu mesta, ako aj ostatných občanom, ktorí sa maximálne aktívne zapájali do všetkých bodov programu, napriek dlhému priebehu zasadania až do neskorých večerných hodín.

[hr]

-lr-

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button