Aktuality

Psí útulok

poradna

Viete, že sa v našom meste nachádza aj psí útulok?! Nájdeme ho v areáli mestského podniku Záhradnícke služby, pri sklenníkoch, na Robotníckej ulici.

Je pravdou, že útulok nieje hotel a neposkytuje psom komfortné bývanie nikde vo svete. Práve preto býva ľuďom takýchto zvierat ľúto a snažia sa im pomôcť adopciou. Psí útulok by sa mal nachádzať niekde mimo mesta a aby sa odchytené psy veľmi netrápili, mali by mať možnosť nejakého výbehu. V súčasných stiesnených podmienkach to ale nie je možné. Navyše si psy v našom útulku spolunažívajú s raritne obrovskými potkanmi, ktoré len dopomáhajú šíreniu vírusov a ich mutácií. Za zmienku stojí „Parvovírus“, ktorý sa už dnes v našom útulku zlikvidovať nedá. Aj napriek očkovaniu sa stáva, že psy nakazené týmto vírusom hynú. A pomôcť im v týchto podmienkach je veľmi ťažké.

Psie útulky sú nielen o odchytávaní psov, ale následne o kŕmení a celkovej starostlivosti o ne v uspokojivých aj keď skromných podmienkach.

[nggallery id=40]

[hr]

-lr-

 

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button