AktualitySamospráva

Primátorova snaha pomôcť riaditeľovi Záhradníckych služieb

poradna

Na porade vedúcich oddelení MsÚ a riaditeľov Mestských podnikov Zlaté Moravce dňa 16. mája 2011, Ing. Peter Lednár, CSc. pred všetkými zúčastnenými prehovoril na Mariana Tomajka, riaditeľa Záhradníckych služieb, o ich vzájomnom pracovnom vzťahu. Citoval z listu poslancom, ktorého časť bola pred časom zverejnená v komentároch nášho informačného blogu.
V primátorovom záujme nie je poškodiť pána Tomajka, ale práve naopak, pomôcť mu. Pri dnešnom stretnutí mu znovu pripomenul svoj ešte nedávny zámer s ním, aby sa predišlo problémom a aby sa dali na poriadok „reči ulice“.
Tomajko na primátorovu otázku, či dobre rozumel ponuke a či pochopil jej dôvody, odpovedal kladne a spoločne sa zhodli, že vo vzájomnom vzťahu nemá ani jeden z nich voči tomu druhému nič a že je všetko v úplnom poriadku.
Bolo to však rozhodnutie Mariana Tomajka, keď napriek skutočnostiam a existujúcim problémom primátorovu ponuku v konečnom dôsledku neprijal.
Na pochopenie úplné znenie časti z listu, o ktorej je reč:
„ Záhradnícke služby podľa zákona o konkurze mal riaditeľ pán Tomajko už dávno navrhnúť do konkurzu, pretože dlhodobo vykazuje stratu a nie je schopný plniť záväzky podniku. Navrhol som pánovi Tomajkovi, aby so cťou odišiel z funkcie riaditeľa, aby konkurz Záhradníckych služieb nebol spájaný s jeho menom. V prípade, že odstúpi, ponúkol som mu funkciu „Kustóda“ Mesta Zlatých Moraviec. Vzhľadom na dlhy Záhradníckych služieb ak návrh na konkurz nepodá Tomajko, budem to riešiť tak, aby bol konkurz na Záhradnícke služby vyhlásený. Mesto nemá toľko peňazí, aby sanovalo staré dlhy, ktoré tu nechala pani primátorka Ostrihoňová s pánom Tomajkom.“
[hr] -lr-

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button